Hälsa

”Aviciis” familj startar stiftelse – stödjer arbete mot psykisk ohälsa samt klimatfrågor

Hela världen sörjde när Tim Bergling, “Avicii”, hastigt gick bort i Oman 20 april 2018. Nu startar hans familj stiftelsen Tim Bergling Foundation till hans minne. Stiftelsen ska stödja arbete mot psykisk ohälsa, självmord samt klimatförändringar.

aviciiFoto: Rex

När dj:n och världsstjärnan Tim Bergling gick bort lämnades en hel värld i sorg. Nu meddelar familjen att de till minne av Tim kommer att starta en stiftelse som kommer att vara verksam både i Sverige och utomlands. Stiftelsen kommer främst att fokusera på att jobba förebyggande inom psykisk ohälsa – men kommer även att verka inom frågor som rör klimatet.

“Inledningsvis kommer stiftelsen att fokusera på att stödja personer och organisationer som arbetar förebyggande inom områdena psykisk ohälsa och suicid. Andra områden som stiftelsen kommer att verka inom är klimat, biståndsverksamhet, hotad natur och utrotningshotade djurarter”, meddelar familjen i ett pressmeddelande.

Familjen skriver också att stiftelsen är ett sätt att hedra minnet av Tim.

”Tim ville göra skillnad – att vi startar stiftelsen i Tims namn är ett sätt att hedra hans minne och verka i hans anda”, skriver familjen i pressmeddelandet.

Källa: DN

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!