Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Vi är många som tvingas spendera en hel del pengar på mensskydd, något som på senaste

Hälsa

Billigare tamponger åt folket – Apotek Hjärtat skippar momsen på mensskydd

Vi är många som tvingas spendera en hel del pengar på mensskydd, något som på senaste tiden tagits upp till debatt. En kommun har till och med börjat dela ut gratis mensskydd till tonåringar. Nu har även Apotek Hjärtat tagit ställning i frågan och tar bort momsen på både bindor och tamponger. Äntligen, säger vi!

Foto: Getty Images/BSIP

Visste du att du betalar hela 25 % i moms på dina mensskydd? Anledningen till det är att bindor och tamponger räknas som hygienprodukter och innefattas därför av samma moms. Nu har dock Apotek Hjärtat startat en kampanj, inför internationella kvinnodagen, där de tar bort momsen helt på just mensskydden som är av deras egna märke.

Kampanjen, som kallas ”Har du moms eller?”, hade sin start den 6 mars och syftar till att dra igång en debatt kring momsen i hopp om att en förändring ska kunna ske. Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat förklarar att det är många kvinnor som inte har råd med mensskydd, vilket kan leda till negativa konsekvenser.

– Många behöver inte reflektera över vad de spenderar på mensskydd, och gör det inte heller eftersom det är en kostnad som inte kan väljas bort. Men för de som behöver välja mellan mensskydd och andra nödvändigheter kan det få konsekvenser för hälsa och välbefinnande, säger Svedberg.

Nu hoppas vi bara att fler apotek följer efter och tar initiativet att ta bort sin moms på mensskydd!

Källa: Modette

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Josefines Yoga
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Emma Danielsson
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Jenny Sunding