Hälsa

Chrissy Teigen om sin förlossningsdepression “Jag förstod inte varför jag var olycklig”

I april förra året födde Chrissy Teigen och maken John Legend sitt första barn, dottern Luna. Efter det kände hon att någonting inte stod rätt till,  kände sig inte glad, hade ont i kroppen och kunde gå flera dagar utan att känna hunger. För Glamour.com har modellen Chrissy Teigen skrivit en Essä där hon öppnar upp om hur hon drabbades av förlossningsdepression.  

chrissy-teigen-puffFoto: All over press/Instagram.com/chrissyteigen

“Jag berättar det här nu för jag vill att folk ska veta det kan hända vem som helst och jag vill inte att folk som drabbats av det ska tycka det känns jobbigt eller känna sig ensamma.”, skriver hon.

I sin text skriver hon om hur hon började jobba igen och gjorde ett Lip Sync Battle när Luna var fyra månader och hon kände inte igen sig själv.

“Jag förstod inte varför jag var så olycklig. Jag skyllde det på att jag var trött och att jag växt ifrån den jag var, “Jag kanske inte är en rolig person längre, kanske  jag bara ska vara mamma.””

Hon berättar att de flesta dagar spenderade hon på exakt samma ställe. Hon låg i soffan och hade ingen energi till att gå upp för trapporna och lägga sig i sängen.

“Jag började förvara bekväma kläder och filtar i skafferiet så jag inte behövde gå upp på övervåningen när John gick till jobbet. Under den tiden kom det många spontana gråtattacker.”, skriver Chrissy.

Hon mådde dåligt en tid utan att veta varför hon mådde som hon gjorde. Tillslut fick hon äntligen en diagnos.

“Min läkare tog fram en bok och började lista symptom och jag bara “japp, japp, japp.” Jag fick diagnosen förlossningsdepression och ångest.”

När hon fick diagnosen kände hon sig så utmattad, men samtidigt så glad över att äntligen få veta vad det var som hade hänt med henne.

“Jag var så utmattad, men glad över att det äntligen skulle bli bättre, John kände samma sak. Jag började ta antidepressiva och det hjälpte.”

Genom att ha öppnat upp om sin depression vill hon att fler ska våga prata om det. Hon vill lyfta fram diagnosen och hur den påverkar människor. Vi säger bara, heja Chrissy som vågar prata om det som faktiskt drabbar så många kvinnor, men som ingen pratar om.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!