Hälsa

Därför bör läkare skriva ut vibratorer – enligt forskarna

Ny forskning har visat på att ett regelbundet användade av vibratorer för sexuell stimulans kan leda till flera hälsofördelar – bland annat minskade problem med inkontinens och ökad muskelstyrka i bäckenbotten.

Foto: Unsplash

Enligt en grupp forskare från Cedar-Sinai Medical Center i USA har ett regelbundet användade av vibratorer visat sig ha flera hälsomässiga fördelar. Tidigare forskning har redan visat på att regelbunden onani har en positiv inverkan på kvinnors hälsa, både fysiskt och psykiskt, men detta är första gången som vibratorers effekt har blivit inkluderade i en sådan undersökning.

Finns många fördelar

Men nu menar alltså forskare att vibratorer skulle kunna betraktas som ett medicinskt hjälpmedel. Alexandra Dubinskaya, en av forskarna bakom studien, säger till Newsweek att det fortfarande finns en del tabun runt vibratorer och onani. Detta kan vara en av anledningarna till att deras effekt inte undersökts i tillräcklig utsträckning tidigare. Dubinskaya har gjort en systematisk genomgång av medicinska databaser för att få en översikt över tidigare studier på området. Tidigare studier visar bland annat att vibratorer reducerar tiden det tar för en kvinna att uppnå orgasm. “Jag är säker på at det finns många fördelar med att använda vibratorer som vi ännu inte känner till”, säger hon till Newsweek.

Foto: Unsplash

Möjliga fördelar av att använda en vibrator

  • Minskad inkontinens
  • Ökad muskelstyrka i bäckenbotten
  • Kortare tid för att uppnå orgasm
  • Minskad stress
  • Bättre sexuell hälsa

Källa: Forskning.no

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!