Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Därför hyllas Ellos kampanj “Made by Women” överallt på Instagram

Ellos-kampanjen “Made by Women” kan vi se överallt på Instagram nu. Under hashtagen #equallywomen kan kvinnor dela sina berättelser och lyfta ämnen kring kvinnokroppen och mångfald. Flera kända sångare, skådespelare och influencers delar sina ärliga bilder på sina kroppar.

Ellos hemsida skriver de “Varje kvinna har en historia att berätta. Något eget och unikt, som i sin oretuscherade form när det som är vackert. Vi har skapat en plattform för att lyfta några sådana berättelser, okonstlade och ärliga, eftersom det är i dem vi kan finna något att känna igen oss i. Det är genom igenkänning vi lär oss – om oss själva och varandra. Vi låter olika kvinnors röster höras, gör alla kvinnors skull.” 

Den första profilen ut att dela sin berättelse i kampanjen är skådespelaren och influencern Ellen Bergström som skriver om hennes tidigare komplex om celluliter.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

”Sedan jag var 15 år har jag haft det. Idag är jag 30. Min rumpa och mina lår har alltså varit prydda med det i 15 års tid. Celluliter. Trots det har jag fortfarande nån knäpp i huvudet som gör att jag tänker på om mina celluliter syns eller ej. Och tro mig, jag är inte stolt över att jag bryr mig. Jag önskar SÅ att jag var så där cool som många andra och bara sket i det.. Jag köper kläder utifrån det, korta shorts och tighta tunna ljusa byxor går t.ex. helt bort. Nån gång har jag vågat ändå, typ på festival och dragit på mig ett par såna där coola fransiga kortkorta jeansshorts. Stått framför spegeln och ba ”You OWN this guuurl”… men så fort jag går ut bland folk så börjar tankarna.. och lika snabbt knyter jag munkjackan runt midjan. Jag tittar också mycket på om andra har celluliter. Indirekt så blir det; ”är det jag eller hon som är normal?” Att jämföra sig.. och att använda ordet ”Normal”.. ja, ni hör ju så dumt.. Det man har komplex över stirrar man sig blind på, och då tänker man att alla andra också stirrar – och så blir det en ond cirkel. Jag önskar att jag bara kunde släppa det helt. Men det är som att.. om jag släpper tankarna, så är jag inte beredd ifall någon skulle kommentera att jag har celluliter? Men stämmer det verkligen? Är man skyddad bara för att man är medveten och beredd? Det är ju bara jättejobbigt att gå runt och tänka på det?? Jag vill så gärna älska mina celluliter. Och jag hoppas att jag en dag kommer göra det, eller bara SKITA i det? För mig hjälper det så mycket när jag ser bilder, RIKTIGA bilder som inte är retuscherade. Skitsamma om det är en ”trend”. Trenden hjälper!! 😍🙌🏻 I alla fall mig. Så. TACK alla ni som delar bilder på era kroppar utan att retuschera dom eller ta i speciella vinklar. Tillsammans hoppas jag att vi kan göra slut med våra komplextankar!! Det gör så jäkla mycket att se att man inte är ensam ❤️ #equallywomen” – @ellenbergstrom

Ett inlägg delat av Ellos (@ellosofficial)

Vi har även fått se Linnea Henriksson dela sin upplevelse med sina ord angående hennes bristningar på magen efter en graviditet. Hon skriver att hon aldrig fått så många reaktioner tidigare på en bild.

Läs även Linda-Marie Nilssons , Sophia Anderssons och Jessica Lagergrens inlägg på Ellos Instagram.

Se filmen Ellos har producerat med profilerna. Manus skrivet av Michaela Hamilton.

Vi på Metromode ÄLSKAR detta och kommer att följa hashtagen!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!