Hälsa

Därför måste du sluta söka bekräftelse och börja lyssna till dig själv – för att bli lycklig

Som sociala djur har vi människor en naturlig tendens att ge andra människors åsikter allt för mycket uppmärksamhet. Vi kan bli djupt oroade över vad andra tycker, tänker och säger om oss (och våra livsval) när vi vänder ryggen till… Här kommer anledningen till varför du måste sluta med det och börja fokusera på dig själv. 

Foto: Unsplash

Det är så lätt att glömma att de flesta människor (typ varenda kotte) har sitt fokus riktade mot sig själva då de spelar huvudrollen i sin film. Med det menas att de har fullt upp med att uppmärksamma och försöka smälta allt som händer i deras liv – varje dag.

De bryr sig med andra ord sannolikt sig mycket mer om vad de ska äta på lunchen än att du verkade stressad på morgonmötet. Att påminna sig om det kan vara befriande eftersom det får oss att få distans till oss själva och sluta bry oss så mycket om vad alla andra tycker och tänker – för det har vi faktiskt inte att göra med.

Att söka efter andras bekräftelse är ett recept på utmattning och depression

Vi kan aldrig veta helt vad andra människor vill eller förväntar sig av oss, och även om vi gjorde det så är inte det vår  uppgift att uppfylla deras förväntningar och försöka undvika deras kritik. Människor kan ändra och till och med ta tillbaka “sitt kvitto” på att de bekräftat dig i en situation och har du då byggt upp hela din självkänsla på deras åsikter, så hamnar du helst plötsligt på ett stormigt hav.

Hemligheten bakom sann lycka är friheten i att bara vara dig själv 

Allt du behöver börja göra är att rikta din uppmärksamhet mot den som verkligen förtjänar den – du och inte andras tankar om dig. När du verkligen uppskattar värdet av att vara dig själv, kommer du inte bara att bli lyckligare, livet kommer även att bli enklare och mindre stressande.

Du kommer inte längre att försöka tillfredsställa alla runt omkring dig och bränna upp dyrbar energi på dem vars åsikter ändå inte spelar någon roll. När du verkligen släpper taget om vad andra tycker om dig händer det nämligen någonting. Människor dras nämligen till de som inte är rädda för att vara sig själva.

Källa: Lifehack

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!