Hälsa

Därför ska du inte välja sallad till lunch – om du vill äta nyttigt

LunchsalladAtt äta sallad till lunch är inte per automatik nyttigt. PT-Fia påminner om hur vi gör vår sallad till en mer komplett och mättande måltid.

Att ”äta en sallad” till lunch är för många en självklarhet. Speciellt om man behöver köpa något snabbt eller om man vill ”hålla igen”. Men att ”äta en sallad” är inte så bra som vi kanske tror.

Det är skillnad på sallad och sallad. Sallad till lunch eller middag kan bli både jättebra och katastrof rent energimässigt. Att fylla tallriken med klassikerna några gröna blad, tomater, majs och morotsslantar gör inte mycket för kraft och kropp. Tar vi dessutom bort dressingen blir det knappt en fullvärdig måltid. Jag vill därför ägna den här texten åt att påminna er om vikten av att välja en bra och, på riktigt, mättande sallad, om ni vill äta det till lunch.

För att skapa en bra måltid av den där salladen, (hur många gånger kan order användas innan det blir tjatigt?) fyll tallriken med bra fetter (exempelvis avokado, nötsmör, frön eller olja), protein (ägg, ost, quinoa, gröna grönsaker, frön, nötter, linser osv) och kolhydrater (frukt, bär, rotfrukter, knäckebröd, grönsaker osv) så får du hela kakan av energi, näring och en mättnadsskänsla som räcker länge.

För att fylla ut salladen kan du pimpa den med sådant som jag nämnde ovan och dessutom lägga till olivolja, kokosolja, hummus, pesto, örter, kokosflingor, groddar, kärnor, kryddor, ostar, frukt eller grillad kyckling, lax osv. Var kreativ!

Så ska du äta en ”sallad” till lunch eller middag – gör det ordentligt och upptäck de spröda, färgglada och helt fantastiskt goda kombinationerna. Var noga med att stoppa in både fett, protein och kolhydrater och var inte rädd för att blanda smakerna. En sallad är inte automatiskt nyttig för att den är en sallad.

Foto: REX Features

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!