Hälsa

Därför skall du sluta bära trosor – 4 anledningar

Visste du att det faktiskt finns flera anledningar att strunta i underkläderna? Nedan listar vi fyra fördelar när du väljer att hoppa över trosorna!

Foto: Pexels

Kli, skav och instängdhet är bara några problem som är vanliga att uppleva när man använder underkläder. Känns det lite för vågat att strunta helt i trosorna kan du se över vad du använder för modell och material närmast huden. Underlivet är känsligt och material som inte andas eller skaver kan skapa flera typer av problem. Satsa hellre på luftiga och bekväma bomullstrosor som andas. Nedan listar vi fyra anledningar till att strunta helt i trosorna i fortsättningen!

  • Mindre skav och irritation

Ett av de vanligaste problemen när det kommer till underkläder är skav och irritation. Dålig passform och fel material kan skapa friktion och leda till irriterande och ömmande skavsår. Satsa istället på bekväma bomullstrosor.

  • Mindre risk för infektioner

När det kommer till syntetiska material kan dessa hindra luft att komma in. Det gör att överflödig fukt kan fastna kring underlivet och leda till mindre trevliga ansamlingar av bakterier som kan orsaka urinvägsinfektion, bland annat.

  • Färre bakterier kan samlas

Fel underkläder och framförallt smutsiga underkläder kan öka risken för att bakterier tar sig från anus till slidan, något som kan resultera i urinvägsinfektion. Denna risk slipper du om du skippar underkläder helt!

  • Det är mer bekvämt

Så snart du vant dig kommer du snabbt att inse hur bekvämt det är att gå utan underkläder. Då ingen fukt stängs in blir det också mindre problem med oangenäma lukter!

Källa: Healthshots

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!