Hälsa

Därför slutar par ha sex – 8 vanliga anledningar

Det är ovanligt, och kanske omöjligt, att ha ett sexliv som alltid är på topp. Nedan tittar vi nämre på åtta vanliga anledningar till att sexlivet påverkas negativt i kärleksrelationer.

Foto: Unsplash

Det är viktigt att kunna prata om sitt sexliv för att på bästa sätt kunna hålla gnistan vid liv. Nedan listar vi några vanliga anledningar som kan påverka sexlivet och som kan vara bra att ha i bakhuvudet och prata om med sin partner!

  • Man blir uttråkad

Det är lätt hänt att sexlivet börjar kännas repetativt och gå på rutin om man har varit tillsammans länge. Försök prata öppet med varandra om vad ni önskar av ert sexliv och hur ni skulle vilja att det var.

  • Man upplever att partnern slarvar med hygienen

Att ens partner slarvar med hygienen kan vara en rejäl stämningsdödare. Glöm inte av att anstränga er inför den andra, det är viktigt att inte glömma bort.

  • Man känner obehag

Det är förstås viktigt att sex är skönt för båda parter. Börjar man av någon anledning att att känna obehag bör man försöka råda bot på problemen och eventuellt söka hjälp.

  • Man blir mer ett företag än partners

Det är ett vanligt problem att par med barn upplever att de blir mer av ett företag än ett kärlekspar. När man fokuserar mycket på praktiska frågor i vardagen är det lätt att glömma av vikten av närhet och bekräftelse. Kom ihåg att ta en paus från vardagen och gå på en dejt ihop då och då!

  • Man litar inte på sin partner

Det är viktigt att kunna lita på sin partner av många anledningar, men inte minst när det kommer till det intima. För att kunna njuta ordentligt av sex är det viktigt att ha förtroende för sin sexpartner.

  • Man känner ilska

Om det finns knutar på tråden i relationen kan det också påverka sexlivet. Om ni har stora problem som ni inte kan lösa själva kan det vara en god idé att söka hjälp.

  • Man misstrivs i sin kropp

Att inte må bra i sin kropp kan också påverka sexlivet. Det är viktigt att känna sig bekväm i sig själv och med sin partner, och något man kan försöka jobba på tillsammans genom att bekräfta varandra.

  • Man blir utmattad

Många stressar idag alldeles för mycket och det kan påverka sexlusten. Att vara utmattad påverkar kroppen på många sätt och det är naturligt att sex hamnar långt ner på prioriteringslistan.

Källa: Psychology Today

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!