Hälsa

De 10 hetaste mattrenderna 2018 som vi mer än gärna hakar på!

Vi är mitt uppe i ett nytt smakår och mer än redo att bli inspirerade i köken. Den nya mattrenden för 2018 kombinerar heta smaker med både vegetariska och veganska alternativ. Vi listar 10 heta mattrender just nu!

Foto: Cayla1, Jennifer Pallian /Unsplash 

1. Hälsosammare fritering 

Friterad mat är ju bara så gott! Nu finns det ett nytt sätt att fritera på. Den så kallade air fryern är en trend som har blivit riktigt populär och som till skillnad från traditionell fritering använder luft för att få till den där perfekt krispiga ytan.

2. Soppor

Soppan är en rätt som både är god och enkel att tillaga. Den klassiska rätten har tagit allt större plats i köket och det är framförallt den släta soppan vi kommer se mycket av framöver.

3. Nyttigt kaffe

Kaffe har vi sett i många olika varianter den senaste tiden och det är framförallt den gröna koppen som har dominerat Instagramflödet. Men nu får matcha-kaffet konkurrens! Extra proteinpulver och blå alger är något vi gärna kryddar vårt kaffe med just nu.

4. Marockans mat

Den marockanska maten är något som har blivit allt mer populär och något för dig som är ett fan av stark och kryddig mat! Olika grytor, röror och såser kryddas med kardemumma och kummin, och varför inte toppa maten med koriander för en extra tvist?

5. Proteiner från växtriket

Just nu äter vi mer vegetarisk mat än någonsin och det är framförallt baljväxter och spannmål från växtriket som är den populära proteinkällan. Bönor, quinoa och tofu ser vi allt mer av och är det perfekta tillskottet till maten.

6. Ärtor och bönor

Ärter och bönor är det hetaste snackset just nu! Toppa med flingsalt och du har ett tilltugg som passar lika bra till vardags som till fest.

7. Koreanska smaker

Att den koreanska maten fortfarande lagas i många kök förvånar kanske inte många, men nu välkomnar vi såsen gochujang. Sött, salt, hetta och kryddighet gifter sig fint tillsammans i denna sydkoreanska sås och är en fräsch ny smak för dig som har tröttnat på den klassiska sriracha-såsen.

8. Ghee

Ghee är den nya laktosfria trenden och är smör som kan stå rumstempererat. Vattnet i smöret kokas bort och kvar blir endast smörfettet, ett trendigt och gott alternativ att ha både på mackan och i matlagningen.

9. Veganska desserter 

Det är inte bara vegansk mat som är trendigt just nu, även desserter börjar tillagas utan ägg- och mjölkprodukter. Mums!

10. Alkoholfria drinkar 

Vi säger hejdå till alkoholen och satsar istället på smaker och utseende. Vi sippar gärna på alkoholfria drinkar i snygga burkglas, toppade med färgglad frukt för en final touch.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!