instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
halsa

De här 7 rörlighetsövningarna kommer att förbättra din hälsa – några minuter om dagen räcker!

Av:

Det är de små förändringarna som gör störst skillnad i längden. Att sträcka ut kroppen med hjälp av olika rörlighetsövningar är ett enkelt sätt att göra din kropp lite hälsosammare och gladare. Här visar Metro Modes hälsoredaktör Jenny Sunding sju rörelser som du kan göra på jobbet, i kassakön eller hemma medan maten står i ugnen.

Foto: Cassandra Lundgren

Du behöver vara rörlig för att utnyttja din kropps fulla kapacitet, både i vardagen och när du styrke- eller konditionstränar. Begränsad rörlighet i lederna gör dig stel och stram i kroppen och det påverkar din hållning, något som på sikt kan leda till skador. Kroppens rörligare och starkare muskler måste dessutom jobba mycket hårdare för att kompensera för de delar som har begränsad rörlighet. Kort sagt, en rörlig och balanserad kropp är en stark och välmående kropp!

Stanna upp en stund, ta några djupa andetag och välj en eller flera av de här fem enkla vardagsövningarna när du har en minut över under dagen:

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår