Hälsa

Detta avslöjar din gånghastighet om dig – sexliv, personlighet och hälsa

Forskningen menar att vår gångstil kan berätta mycket om oss. Allt ifrån hälsa till personlighet och sexliv. Nedan avslöjar vi allt vi vet!

Foto: Alamy

Den raska promenaden har ökat i popularitet under pandemin och långa dagar med hemmajobb. Behovet av motion har uppmärksammats extra mycket när många har upplevt att deras livsstil blivit ännu mer stillasittande i takt med att vi lämnat hemmet allt mindre. Av den anledningen har extra många valt att snöra på sig sina sneakers och ge sig ut på dagliga promenader. Nedan berättar vi vad forskningen kan avslöja om din gångstil.

Gå snabbt och lev längre

I en studie från 2018 visade det sig att de som går i “normal” takt har 20 procents mindre risk att dö i hjärt- och kärlsjukdom än de som går långsamt. Studien visade också att de som gick snabbare än “normalt” minskade risken med 24 procent. Som snabbt räknade forskarna med ett tempo på cirka sju kilometer i timmen. En annan studie visade också att män som gick fort kunde leva upp till 20 år längre och kvinnor upp till 14 år.

Stegen kan avslöja orgasm

Enligt en belgisk studie kan gångstilen hos en kvinna också vittna om ifall hon haft en vaginal orgasm. Genom att studera sättet en kvinna går på kunde forskarna pricka rätt i 81,25 procent av fallen. Tesen grundar sig på att kvinnor som upplevt en vaginal orgasm har ett bäcken med större rörelsefrihet och därför kan ta längre steg.

Detta säger gånghastighet om din personlighet

Dessutom menar en annan studie att vår gångstil är tätt sammankopplad med våra personligheter. Enligt den går extroverta personer snabbare än introverta. Studiedeltagare som ansågs mer sociala och ambitiösa tenderade också att promenera snabbare än övriga. De deltagare som klassat sig själva som pessimistiska och introverta gick generellt sett långsammare.

Källa: Expressen

Foto: Alamy

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!