Hälsa

Ellen Bergström om alkoholproblemen: “Jag tänker fan inte skämmas mer!”

I en video på Instagram berättar skådespelerskan Ellen Bergström om sina alkoholproblem och hennes beslut att bli nykter. Hon vägrar att skämmas mer. Videon har visats över 70 tusen gånger och överrösts av hyllande kommentarer. 

ellen-bergstrom-1Foto: @ellenbergstrom

I september 2016 öppnade Ellen Bergström för första gången upp sig om sitt förhållande till alkohol. Att hon inte bara kunde ta ett glas, utan att hon alltid ville ha mer. I går la hon upp en video på Instagram där hon berättar att hon varit nykter i ett halvår.

– Jag har nu varit nykter i sex månader, vilket är väldigt lång tid för mig. Jag är sjukt stolt över mig själv, säger hon i videon.

Hon berättar att det är en stor skam kring alkoholproblem. Att hon med videon vill ta bort tabun kring det och skapa en diskussion.

– jag tänker fan inte skämmas över det mer utan det är bara dumt att skämmas över det, då kan man ju inte ta hjälp om man inte kan prata om det.

På Instagram skriver hon också om att bli nykter är det bästa beslut hon har tagit.

“Att vara nykter är det bästa valet jag gjort i mitt liv, den där kemiska ångesten som inte går att härleda, den där känslan av att livet står still och att man bara trampar i samma fotspår.. är borta nu.”

 

View this post on Instagram

 

Att ha alkoholproblem. Jävlar i luckan vilken skam det är.. jag vill inte att det ska vara så. Att vara nykter är det bästa valet jag gjort i mitt liv, den där kemiska ångesten som inte går att härleda, den där känslan av att livet står still och att man bara trampar i samma fotspår.. är borta nu. ”Bara” genom att jag slutade dricka. Nej, jag drack inte varje dag, jag drack aldrig ensam, jag drack 1-2 ggr i veckan i sociala sammanhang. Men ofta blev det för mycket, eller nästan jämt.. Nu är jag inte värsta ”nykterhetsguden”, jag har ”bara” 6 nyktra månader bakom mig. Oavsett tid så vill jag att man ska kunna berätta och prata om att man har alkoholproblem!! ❤

A post shared by Ellen Bergström (@ellenbergstrom) on

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!