Hälsa

Så healar du dig själv – expertens fem enkla och effektiva tips

Känner du dig dränerad på energi, orkeslös, nedstämd och stressad med jämna mellanrum? Då kan du, precis som vi behöva enkla och effektiva healing-knep att ta till när kroppen inte hänger med. Här tipsar Irsa Rahmati, som studerat naturlära och healing under hela sitt vuxna liv, om hur du effektivast healar dig själv.

Foto: Unsplash

Många av oss lever en hektisk vardag, ständigt uppkopplad och med måsten så det räcker och blir över… Att ta sig tid för att komma i kontakt med sin kropp kan därför kännas långt borta. Här ger Irsa dig verktygen för hur du snabbt, enkelt och effektivt ger kroppen en energiboost när du behöver det.

1. Enkel övning för att komma i kontakt med din kropp och dina känslor

Släck ner, tänd ett ljus och lägg dig bekvämt i soffan eller i sängen.

Ta tre djupa andetag och känn hur energiflödena rör sig i din kropp. Ställ sedan din kropp frågan “vad vill du säga mig just nu?”. Försök sedan lokalisera vart i kroppen du känner smärta, sorg, ilska eller oro. Är det i magen, i hjärtat eller i benen? Vart det än är, stanna där och känn efter. Vad signalerar kroppens celler? Slappna av och försök att “andas ut” stressen, smärtan och sorgen.

Låt all negativ energi flöda ur dig. Var inte rädd för tårar, skrik eller till och med skratt utan tillåt dig att känna allt. Det som händer är att du tömmer kroppen på stagnerad energi. När du låtit alla känslor komma ut så börjar du fokusera på positiv energi. Släpp in ljus, fina minnen och bilder som representerar lycka.

2. Skapa en daglig rutin genom att visa tacksamhet 

Tacksamhet kan göra under för vårt välmående och ibland fokuserar vi mer på livets alla problem istället för allt vi har att vara tacksam över. För att prioritera rätt bör du varje morgon välja tre saker du uttalar högt som du känner dig tacksam över just idag.

Det kan vara så enkelt som att du är frisk, att du har ett utvecklande jobb att gå till och en partner du älskar att komma hem till. På det här viset får du garanterat en positiv start på dagen som kommer att färga hela din dag. När du sänder ut vibrationer av tacksamhet får du oftast tillbaka ännu mer att vara tacksam över.

3. Öva upp din närvaro med hjälp av dina sinnen 

Att vara här och nu kan låta enklare än vad det faktiskt är med ett hektiskt schema och en stressig vardag. Försök att landa i nuet genom att aktivera dina sinnen. Vilka ljud hör du just nu? Hur känns kroppen i den här stunden och hur smakar varenda tugga av maten du äter? Andas medvetet in och ut ögonblicket du befinner dig i.

Tips: Ha någonting som påminner dig om att “komma tillbaka till nuet” om dina tankar flyger iväg, som en ring eller ett armband.

4. Väck dina sinnen till liv med hjälp av naturen 

På samma sätt som du övar upp din närvaro med hjälp av dina sinnen så behöver vi “väcka dem till liv” då och då. Gå ut i naturen, ta en utflykt till närmsta vatten eller planera in en lång promenad i skogen. Lyssna till vågornas brus, till fåglarnas kvitter och skogens alla läten. Undvik musik eller podd i öronen utan fokusera på att känna in kroppen och själens samverkan med naturen.

Ju mer du tränar på att vara i nuet ju mer kommer du automatiskt att befinna dig där. Vårt naturliga tillstånd ska vara i nuet, inte på sommarsemestern eller nästa utlandsresa!

5. Rensa bort negativ energi – börja med din närmsta omgivning 

Är du omringad av negativa människor? Nej-sägare och folk som belastar dig med deras problem? Försök rensa ut negativ energi och börja med din närmsta omgivning. Det är viktigt att omringa dig av personer som vill dig väl och lyfter dig. Inte som ständigt försöker ta ner dig på jorden eller blir avundsjuk när det går din väg.

Om du inte kan säga upp bekantskapen, kan du visualisera att hela du blir täckt med vita rosor, med blomman mot dig och stjälken med taggarna stickandes utåt, ”energitjuvar” sticker sig på den energin och avlägsnar sig naturligt. En annan sak du kan göra är att krama tummen och knyta näven, då stänger du in dig i din egen energi och blir inte påverkad av andras.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!