Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Fast hemma? 5 grymma träningspass du kan göra helt utan utrustning

När vi nu håller oss allt mer hemma, och till exempel jobbar hemifrån istället för på kontoret, är det naturligt att även besöket på gymmet faller bort. Men det betyder inte att vi inte kan träna i hemmets lugna vrå; vi har samlat de otippade träningspassen du kan göra helt själv – helt utan utrustning.

Foto: Instagram @basebodybabes

Tänker du att du behöver en instruktör som säger åt dig vad du ska göra på träningspasset, och som peppar dig när det blir tugnt? Lugn, du kan fortfarande få det – hemma i ditt vardagsrum. Ja, vi vet, det är inte exakt samma sak, men man tager vad man haver och genom att träna hemma slipper du både överfulla omklädningsrum och restiden till och från gymmet.

Om du har lika kass koordination mellan kroppsdelarna som vår redaktör Cecilia kan du till och med ge dig på det där danspasset som du aldrig tänkt tanken på att göra – det finns ju inga människor omkring dig som varken ser dig eller som du råkar krocka med. Perfekt, med andra ord! Här nedanför hittar du 5 träningsformer du utan problem kan göra hemma.

Yoga

Med över 6 miljoner prenumeranter har Adriene Mischler en av Youtubes mest populära träningskanaler Yoga with Adriene. Här kan du hitta allt från 30-dagarsutmaningar till pass med särskilda fokus, som att slappna av i nacke och axlar, stretcha hela kroppen, bli av med ryggont och mycket, mycket mer. Så ta plats på en tom golvyta, skjut bort eventuella soffor eller bord och starta dagen på bästa sätt!

 

Styrketräna

Om du vill ha ett effektivt träningspass utan krusiduller och allt som oftast helt utan snack kan det vara värt att kolla in Pamela Reifs Youtubekanal. Här hittar du korta och effektiva träningspass du kan göra hemma, inte sällan helt utan utrustning.

 

Dansa

Trots att det sannolikt kommer att dröja ett tag till dess att du står på en nattklubb och släpper loss så kan du redan nu träna på dina moves – hemma på ditt eget (dans)golv. På Youtube finns massor av videos att dansa loss till – varför inte träna in en latindans, köra ett Zumba-pass eller köra en hiphop-rutin? Youtube-kanalen Popsugar Fitness har till exempel mängder av danspass och även andra typer av träningspass.

Träna som en militär

För några år sedan lanserades Försvarsmaktens Träningsklubb, ett initiativ där Försvarsmakten delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Det finns både specifika övningar och kompletta pass att genomföra – du hittar dem på hemsidan och i appen.

 

Konditionsträna

Du behöver varken ha ett löpband eller stora ytor för att kunna genomföra konditionsträning och träna intensivt! På Youtube finns det även mängder av HIIT-pass som garanterat kommer få svetten att rinna. Och det finns faktiskt en Youtube-kanal för (nästan) allt – till exempel kan du gå hemma, konditionsträna eller köra Tabata-träning.

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!