Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Forskare: Choklad är bästa medicinen mot din hosta

choklad-bra-mot-hosta-battre-an-hostmedicin-medicin-puff
Detta kan vara den bästa nyheten på länge. Ny forskning som gjorts vid University of Hull visar att choklad är det bästa botemedlet mot hosta. Så glöm honung och citron och ät choklad istället.

Det är professor Alyn Morice, chef för kardiovaskulära och respiratoriska studier, som efter år av studier kommit fram till att den mörka läckerheten kan lindra din hosta. I en studie där 163 personer deltog visade det att de som tagit en chokladbaserad hostmedicin hade förbättrat sina symptom inom två dagar, dessutom så minskades deras sömnsvårigheter. Många patienter som tagit chokladmedicinen kunde avsluta behandlingen tidigare för att hostan hade slutat.

Tidigare har på Imperial College i London kommit fram till att det centralstimulerande ämnet teobromin, en amin från växtriket, som framförallt finns i kakaobönor var tre gånger så effektivt mot hosta än traditionella hostmediciner. De i studien fick i sig samma mängd choklad som motsvarar ungefär två koppar varm choklad.

Alyn Morice menar att det inte räcker med varm choklad för att dämpa hostan, då chokladen inte kommer i kontakt med halsen. Han rekommenderar att man ska suga på en chokladbit med hög kakaohalt för att bli av med din hosta.

Detta är nog första gången som vi vill få hosta.

Foto: Sheelah Brennan

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!