Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Forskning: Syskon är bra för hälsan, vikten och själen

Älskade syskon! Som man irriterat sig på och bråkat med så många gånger att man inte kan räkna men trots det, älskar mer än precis allt! 

syskon

Det är framförallt systrar (det går även bra med bara en syster) som är bra för hälsan menar forskare vid Brigham Young-universitetet i USA. Det spelar ingen roll om systern är yngre eller äldre, eller hur stor åldersskillnaden är, enligt forskningsstudien som gjorts på över 400 familjer med barn i åldrarna 10-14 år.

 

Studien visade att systrar skyddar mot depressioner och uppmuntrar till vänlighet och generositet. “Syskon ger något unikt som föräldrar inte kan ge”, säger professorn Laura Padilla-Walker.

 

Bröder är såklart också bra för själen men anledningen till resultatet om att systrar ska vara snäppet vassare för välmåendet tros vara att tjejer kan ha lättare att prata om känslor. Men även bröder spelar en stor roll enligt forskarna som menar att ett älskat syskon, oavsett kön stöttar och hjälper att uppmuntra goda gärningar. Enligt studien ska syskon ha dubbelt så stort inflytande som föräldrar!

Vilket som så hyllar vi våra systrar och bröder med en extra tanke (eller kram om man har chansen) i dag!

 

Källa: DN & Expressen

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!