Nöje

Är du yngsta syskonet? Då är du förmodligen också favoritbarnet!

Om du är det äldre syskonet har du förmodligen märkt att det yngsta syskonet i familjeskaran får lite mer uppmärksamhet än vad du får. Om du är det yngre syskonet– grattis, du är förmodligen dina föräldrars favorit!

Foto: Instagram @kyliejenner

Du kanske är det yngre syskonet i din familj och känt av att dina föräldrar favoriserat dig och nu bekräftar en studie som publicerats i Journal of Adolescence att din känsla förmodligen stämmer. Undersökningen syftade till att undersöka om föräldrar behandlat sina barn på olika sätt och hur förhållandet mellan föräldrar och syskonskaran såg ut. Studien pågick under tre år och familjemedlemmarnas upplevelser av hur relationerna sett ut har varit underlag till resultatet.

Studien visade att syskonet som upplever att den är favoriserad inte hade lika många konflikter med sina föräldrar och att de därför hade en bättre relation. Det yngsta syskonet anstränger sig även mer för att bli omtyckt av sina föräldrar genom närhet och uppmärksamhet, då de ofta är mer rädda för att inte vara lika bra och bli lika omtyckt som de äldre syskonen. En annan anledning är att de äldre syskonen behöver ta mer ansvar än vad det yngre syskonet behöver och att den känslan bidrar till att de äldre känner att minstingen är favoriten i syskonskaran.
Hur ser det ut i din familj – känner du igen dig?
Källa: Café.se

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!