Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Frankrike är första landet som förbjuder plastmuggar på kaféer

Från år 2020 kan du inte längre dricka din Paris-latte i plastmugg.
 
forbud_plastmuggFoto: Unsplash
 
Lagen som förbjuder försäljning av plastmuggar, -tallrikar och -bestick instiftades förra månaden och träder i full kraft år 2020. Fram tills dess måste alla franska butiker och kaféer byta ut sina engångsartiklar från plast till biologiskt nedbrytbart och komposterbart material, som en del i landets miljöarbete. Lagstiftningen är nästa steg efter landets plastpåsförbud, skriver Associated Press.
 
Från den 1 juli är plastpåsar förbjudna i de flesta franska butiker, ett förbud som alla butiker måste följa enligt lag senast i januari 2017. Flera andra europeiska länder (dock inte Sverige) följer i samma fotspår och i EU finns ett mål om att förbrukningen av plastpåsar ska minska till 90 påsar per person år 2019. Frankrike är först ut med att nu även förbjuda muggar, tallrikar och bestick i plast. Lagen har både ris och ros, kritiken kommer främst från lobbyister för paketeringsindustrin som menar att förbudet är ett hot mot EU:s regler om fri rörlighet för varor.
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!