Hälsa

Guide till 10 av Stockholms bästa yogastudios – hitta ditt nya favoritställe

Stockholm kryllar av bra yogastudios vilken yogaform du än gillar eller är sugen på att testa.

 

Här har vi listat tio av de allra bästa ställena i centrum, på Södermalm, i Vasastan och på Östermalm.

 

Foto: Yogayama, Altromondo Yoga & Yogaire

Altromondo Yoga

Altromondo Yoga

En fridfull och vackert inredd oas bakom Sturegallerian mitt på Östermalm. Grundaren Jennie Liljefors lär ut anusarainspirerad yoga men på schemat finns även hatha, yin, ashtanga, vianyasa flow, mediyoga och specifika kurser för gravida, nyblivna mammor och killar. Det uppvärmda golvet i yogasalen är beroendeframkallande.

www.altromondo.com
Adress: Grev Turegatan 18

Foto: www.altromondo.com

Nästa bild
Urban OM

Urban OM

En bit av New York, mitt i centrala Stockholm. Så känns det att kliva in på Urban OM där stämningen är avslappnad och de flesta klasserna undervisas på engelska. Även schemat vittnar om den lekfulla atmosfären, olika varianter av Flow yoga samsas med till exempel Yoga for office dudes.

www.urbanom.se
Adress: Wallingatan 20

Foto: www.urbanom.se

Nästa bild
Yogashakti

Yogashakti

Populär söderstudio med ett helhetskoncept inom yoga som bjuder på klasser, kurser, workshops och behandlingar. Huvudfokus är Anusara och Viryayoga, som lägger stor vikt vid kroppsförståelse och biomekanik, men här finns även bland annat hatha, acro, yin och rehabyoga.

www.yogashakti.se
Adress: Timmermansgatan 10

Foto: REX

Nästa bild
Yogayama

Yogayama

Yogayama har funnits på Östermalm sedan 2004. Centret är Skandinaviens största och har ett brett utbud av yoga för alla nivåer med välrenommerade lärare. Stanna kvar en stund efter passet och smaka någon av de vällagade vegetariska rätterna i restaurangen. Det finns även en välsorterad butik med allt du kan tänka dig som rör den yogiska livsstilen. År 2015 öppnade Yogayama sin första filial i Hammarby sjöstad.

Första studion inom Yogayamas nya franchisekoncept öppnar i Norrköping i mars och i augusti öppnar en studio i Göteborg.

www.yogayama.se
Adresser: Jungfrugatan 8 (Östermalm)
Hammarby Allé 53 (Sjöstaden)

Foto: www.yogayama.se

Nästa bild
Atmajyoti

Atmajyoti

Yoga för alla är ett av Atmajyotis motton, här läggs stort fokus på att guida sina kunder att hitta yogaformen som passar dem allra bäst. Här kan du börja med ett 10-dagarskort då du får testa så många klasser du vill. Studion har även kurser i bland annat senioryoga och yoga för män.

www.atmajyoti.se
Adress: Sigtunagatan 8

Foto: REX

Nästa bild
Yogaire

Yogaire

Du som är nyfiken på annorlunda och nya träningsformer kommer älska att sträcka ut kroppen upp och ner i en yogahammock (tyg som hänger från taket). Anti gravity yoga har sedan det introducerades i Sverige för några år sedan varit en populär och välbesökt klass. Lekfullt, skönt och utmanande i en härlig kombination. På Yogaire kan du även testa trendiga BarreConcept som kombinerar tekniken i balett med pilates och yoga.

www.yogaire.se
Adress: Grevgatan 16

Foto: Instagram/@yogaire

Nästa bild
Mamita Sthlm

Mamita Sthlm

Ett mysig oas i Vasastan som förutom yogaklasser även erbjuder workshops och samtal, terapi och coaching. Grundades 2012 av Cristina Tscherning och Malin Berghagen.

www.mamitasthlm.se

Adress: Vikingagatan 29

Foto: Instagram/@mamitasthlm

Nästa bild
Yin & Yang yogastudio

Yin & Yang yogastudio

Yin&Yang Yoga Studio (tidigare Happy Buddha) är ett mysigt litet krypin vid Vanadisplan. På schemat finns bland annat ashtanga, kundalini, yin, restorative och medicinsk yoga.

www.yinyangyogastudio.se

Adress: Sankt Eriksgatan 104

Foto: Instagram/@happybuddhayogacollection

Nästa bild
Yogashala Stockholm

Yogashala Stockholm

På Yogashala är det yogaformen Ashtanga som gäller!  Välj mellan terminskurser eller fördjupa dig intensivt under en helg.

www.yogashalastockholm.se

Adresser: Gotlandsgatan 88
Ringvägen 9D
Hälsans Hus, Fjällgatan 23B

Foto: REX

Nästa bild
Elements Spa

Elements Spa

På mysiga Elements Spa på Clarion Stockholm kan du yoga med storslagen utsikt över Årstaviken.

www.elementsspastockholm.se

Adress: Ringvägen 98

Foto: Instagram/@clarionstockholm

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!