Hälsa

Hälsoprofilen Anja Forsnor visar sina bästa gravidövningar

När hälsobloggaren Anja Forsnor var gravid fortsatte hon med träningen under hela graviditeten – och delade med sig av sina bästa gravidövningar.

– Jag föredrar att träna styrketräning framför konditionsträning då pulsen är förhöjd under graviditeten. Som gravid är det bra att satsa på stora muskelgrupper som rygg, baksida lår, rumpa och de inre magmusklerna. Ta hjälp av en PT som är utbildad i gravidträning både under och efter graviditeten.

– Som gravid är det bra att fortsätta träna så länge kroppen mår bra men det finns en del att tänka på. ”Man bör undvika hopp, kontaktsport och högintensiv träning. Träna max en timme och trappa ner intensiteten ju längre in i graviditeten du kommer. Känn av dagsformen och vila mycket när det behövs, speciellt sista trimestern.

Av: Sofia Sjöström
Foto: Gustav Gräll

Dips

Dips

Placera händerna vid en bänk eller stol. Spänn magen så gott det går, börja med att ha raka armar, böj sedan armarna och sänk rumpan mot marken. Pressa upp igen och sträck armarna till startposition. Upprepa i ett pulserande och balanserat tempo.

Foto: Gräll

Nästa bild
Armhävning

Armhävning

Sätt händerna på ett trappsteg eller bänk för att minska belastningen på bålen. Ju högre desto lättare belastning. Placera händerna axelbrett och gå så långt ner du kan utan att tappa bålen och svanka. Upprepa i ett regelbundet tempo.

Foto: Gräll

Nästa bild
Höftlyft

Höftlyft

Ligg på rygg på en matta, placera fötterna höftbrett. Spänn inre magmuskulaturen och tryck upp höften så långt du kan med rak kropp. Spänn stjärten i det högsta läget och sänk långsamt ner. Ha ett högre tempo upp och håll emot på nervägen.

Foto: Gräll

Nästa bild
Axellyft med gummiband

Axellyft med gummiband

Stå höftbrett isär, placera gummibandet under fötterna och dra gummibandet uppåt tills händerna är i axelhöjd. Viktigt att ha raka handleder och känna att det tar i axlarna. Ha ett högre tempo upp och håll emot på nervägen.

Foto: Gräll

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!