Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Hälsoprofilen Anja Forsnor visar sina bästa gravidövningar

Hälsoprofilen Anja Forsnor visar sina bästa gravidövningar
4 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2015/10/Anja_Forsnor_GG6.jpg

Dips

Placera händerna vid en bänk eller stol. Spänn magen så gott det går, börja med att ha raka armar, böj sedan armarna och sänk rumpan mot marken. Pressa upp igen och sträck armarna till startposition. Upprepa i ett pulserande och balanserat tempo.

Foto: Gräll

https://metromode.se/files/2015/10/Anja_Forsnor_GG10.jpg

Armhävning

Sätt händerna på ett trappsteg eller bänk för att minska belastningen på bålen. Ju högre desto lättare belastning. Placera händerna axelbrett och gå så långt ner du kan utan att tappa bålen och svanka. Upprepa i ett regelbundet tempo.

Foto: Gräll

https://metromode.se/files/2015/10/Anja_Forsnor_GG14.jpg

Höftlyft

Ligg på rygg på en matta, placera fötterna höftbrett. Spänn inre magmuskulaturen och tryck upp höften så långt du kan med rak kropp. Spänn stjärten i det högsta läget och sänk långsamt ner. Ha ett högre tempo upp och håll emot på nervägen.

Foto: Gräll

https://metromode.se/files/2015/10/Anja_Forsnor_GG12.jpg

Axellyft med gummiband

Stå höftbrett isär, placera gummibandet under fötterna och dra gummibandet uppåt tills händerna är i axelhöjd. Viktigt att ha raka handleder och känna att det tar i axlarna. Ha ett högre tempo upp och håll emot på nervägen.

Foto: Gräll

Till vårt härliga Metro Hälsa-gäng har vi rekryterat flera coola kvinnor som inspirerar till en sundare livsstil. En av dem är hälsobloggaren Anja Forsnor som bjuder på sina bästa gravidövningar.
 
– I min blogg bjuder jag på härliga vardagsrecept och delar med mig av mina bästa tips för en sund kosthållning. Med råvaror från växtriket vill jag inspirera till en grönare väg i köket. Mindre dieter, förbud och måsten och mer av det som kropp och själ mår bra av, säger Anja Forsnor.
 
Anja har fortsatt med träningen under hela graviditeten.
– Jag föredrar att träna styrketräning framför konditionsträning då pulsen är förhöjd under graviditeten. Som gravid är det bra att satsa på stora muskelgrupper som rygg, baksida lår, rumpa och de inre magmusklerna. Ta hjälp av en PT som är utbildad i gravidträning både under och efter graviditeten”. Som gravid är det bra att fortsätta träna så länge kroppen mår bra men det finns en del att tänka på. ”Man bör undvika hopp, kontaktsport och högintensiv träning. Träna max en timme och trappa ner intensiteten ju längre in i graviditeten du kommer. Känn av dagsformen och vila mycket när det behövs, speciellt sista trimestern.
 
 
Läs även:
Livsstilsrådgivaren och matkreatören Anja Forsnor är ny hälsobloggare på Metro Mode
Så tog sig Ann-Sofie Back från ateljén till joggingspåret
Filippa Salomonsson vet hur du blir fri från sockerbegär
 
Av: Sofia Sjöström
Foto: Gustav Gräll

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!