Hälsa

Här är frågan som du måste sluta ställa till dina vänner

Antar du ofta att dina vänner är arga på dig när de inte svarar på dina sms eller inte hör av sig på ett tag? Här är anledningen till att frågan: “Är du arg på mig?” kan skada dina vänskapsrelationer.

Foto: Unsplash

Är du vännen som ofta tror att dina kompisar är arga på dig när de inte hör av sig lika ofta som du skulle önska? Detta tankesätt kan vara mer skadligt för dina vänskapsrelationer än du tror, enligt terapeuten Anna Poss.

Det kan nämligen vara stressande för vänner att känna att de måste anstränga sig för att du inte ska oroa dig efter varje interaktion med dem. Att ständigt behöva försäkra en kompis om att man inte är arg kan ta mycket energi, och i värsta fall skapa bitterhet i relationen.

“Har oftast inget med dig att göra”

“Många gånger när det känns som att en vän tar ett steg tillbaka så har det faktiskt inget med dig att göra”, säger terapeuten Anna Poss. “Din vän kan ha personliga problem eller problem med andra som hen inte vill prata om, eller skäms för.”

Så hur hanterar man då att en vän inte svarar på meddelanden eller inte hör av sig på ett tag? Istället för att fråga om personen är arg på dig rekommenderar Poss att prova något av följande:

  • Ta upp saken på ett odramatiskt sätt. Säg att du har lagt märke till att ni inte har hörts på ett tag och fråga hur personen mår.
  • Försök att se objektivt på situationen: har något i din väns liv förändrats som gör att de är extra upptagna? Kan det vara något som du inte känner till som gett upphov till bristen på kommunikation?
  • Säg att du har lagt märke till en viss förändring mellan er och att du vill kolla att de är okej. Nämn att du gärna stöttar dem om de går igenom något just nu. Om det visar sig att den andra personen faktiskt är arg på dig, så ger detta den en möjlighet att ta upp problemet så att ni kan prata om det.

Källa: Huffpost

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!