Hälsa

8 saker du aldrig ska äta på första dejten

Visste du att maten du äter på första dejten kan avgöra om det blir en mysig och trevlig dejt eller dejten kan bli förstörd. Här är maten du ska undvika på första dejten.

Foto: Unsplash 

Att gå på en första dejt är såklart otroligt nervöst. Vad ska man ha på sig, vad ska man prata om och vad ska man äta? Man oroar sig över vad som kommer gå fel och planerar allt från samtalsämnen till vad man ska göra. Du har säkert stenkoll på vad man inte ska göra på en första dejt, som att prata om eventuella ex, säga att dejten är lik Shrek eller bara prata om sig själv. Det du kanske inte vet är att det finns vissa saker som du ska undvika att stoppa i dig under en första dejt. Vill du vara säker på att din mage håller sig i schakt och inte blir din värsta fiende kan du titta in i bildspelet.

Revbensspjäll

Revbensspjäll

Har någon någonsin ätit revbensspjäll snyggt? Det är kladdigt och man förvandlas till en råtta. Det kan redan vara jobbigt att äta mittemot en främmande människa och då kanske man ska satsa på en mer lättäten mat.

Foto: REX

Nästa bild
Sparris

Sparris

Det här är väldigt individuellt, vissa kan äta sparris utan problem men så finns det en annan grupp. Där grillad sparris med parmesan kan bli slutet på en trevlig kväll. När man äter sparris så kan nämligen kisset börja lukta väldigt starkt, som ruttna ägg ungefär… Inte så trevligt helt enkelt.

Foto: REX

Nästa bild
Tacos

Tacos

Man tar en tugga och all mat ramlar ur och sen har man gräddfil och salsa över hela munnen plus att ett majskorn har fastnat på läppen. Håll dig borta från all mat man äter med fingrarna.

Foto: REX

Nästa bild
Stark mat

Stark mat

Du vet säkert vad som händer när du äter väldigt stark mat? Du börjar svettas okontrollerat, snoret rinner och magen gör uppror. Kanske inte något du vill uppleva första gången du träffar  din potentiella kärlekspartner.

Foto: REX

Nästa bild
Sushi

Sushi

Om du kan tekniken ska du köra på! Ät 12-bitars och njut. Är du dock lite osäker så är det bäst att äta någonting annat. Annars är det risk att det kommer regna lax- och gurkbitar från din mun.

Foto: REX

Nästa bild
Broccoli

Broccoli

Broccoli, kål, bönor och ärtor är alla råvaror som har den trevliga egenskapen att de gör en gasig. Magen sväller upp och gör dig så gasig att, utan problem, du kan flyga  till månen.

Foto: REX

Nästa bild
Friterad mat

Friterad mat

När du äter friterad mat blir du flottig om händerna, kladdig runt munnen och dessutom dåsig. Inte så härlig och alert som man vill vara när man ska göra ett gott intryck.

Foto: REX

Nästa bild
Glass

Glass

Det kan vara en av de mest romantiska desserterna som finns, men mjölkprodukter kan göra så att din mage blir din största fiende. Så på första och andra dejten kan du avstå glassen men på den tredje är det bara att köra.

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!