Hälsa

14 saker som visar att du har en narcissist i din närhet

Att ha en narcissistisk personlighetsstörning kan yttra sig på olika sätt men gemensamt handlar det om personer med ett extremt behov av självhävdelse, överdriven självkänsla och bristande självkännedom. Att ha en narcissist i sin närhet kan ställa till med en hel del problem och här listar vi 14 saker som en tvättäkta narcissist aldrig skulle göra – saker som du säkerligen märkt om du råkar ha en i ditt liv.

Foto: Unsplash

1. De visar inte sitt sanna jag

Narcissister är manipulativa, så naturligtvis kommer de att visa dig sitt bästa jag när du träffar dem för första gången. De lurar dig helt enkelt att tro att de är söt, snäll och lättsam vilket du snart kommer att märka att de inte alls är.

2. De är inte jämna i humöret

Narcissister tenderar att hålla dig på tårna. Det sista de vill är att du ska känna dig trygg och säker i relationen. Det ger dem ett nöje att vara över dig på alla sätt. När du känner dig osäker blir de ännu självsäkrare.

3. De tillåter inte någon att ge dem skulden

I en narcissist ögon kan de aldrig vara den som gjort fel. Oavsett hur situationen ser ut så är de skuldfria och kommer att vända allt till att det är du som gjort fel.

4. De gillar inte att tappa kontrollen

Narcissister är kontroll-freaks och att förlora kontrollen gör dem extremt upprörda. De vill kontrollera alla i deras närhet och klarar inte av att bli utesluten.

5. De kommer inte att låta folk bevisa att de har fel

En narcissist kommer att hävda att svart är vitt tills du faktiskt börjar att tro på det. Att försöka argumentera med dem är bara slöseri med tid och ansträngning; deras manipulativa natur kommer att leda till att du börjar tvivla på dig själv.

6. De ser inte andra som jämlikar

Narcissister tror att de är någonting alldeles extra och tycker inte att du är på samma nivå. Om du försöker att likna dig med dem så kommer de att göra allt i sin makt för att ta dig ner på jorden igen.

7. De känner ingen sympati

Dessa är de typer av människor som skrattar medan alla andra gråter under en sorglig film. De bryr sig egentligen inte om att din mamma går igenom en jobbig skilsmässa eller att någon i din närhet precis gått bort. Om det inte rör dem förstås.

8. De lägger ingen energi på saker som inte gynnar dem

Narcissister gör ingenting om det inte kan gynna dem på något sätt.

9. De tar inte order från andra

Försök inte att bossa med en narcissist. De kommer nämligen aldrig att ta order från någon annan – utan att sedan vilja få hämnd.

10. De lyssnar inte på andra

De är inga vidare lyssnare utan väntar bara på att du ska prata klart någon gång så att de äntligen kan få tillbaka ordet.

11. De hoppar mellan relationer och stannar inte kvar

Om du tråkar ut dem i en relation så kan du räkna med att de kommer att försvinna. De vill ha uppmärksamhet och om du inte ger dem vad de vill ha så kommer de att hitta någon annan som gör det.

12. De vill inte ha oattraktiva vänner

Som nämnts, gör narcissister inte något som inte gynnar dem. Se på deras vänner till exempel. De omger sig av attraktiva och framgångsrika människor för att få känna sig mer överlägsen och oövervinnerlig.

13. De ger inte komplimanger – men vill ha det

Narcissister vill ha beröm och drivs utav det. Däremot vill de inte ge det till andra då de aldrig har som mål att få människor runt omkring sig att må bra. Du har tur om du får en komplimang av en narcissist men bör också bli misstänksam.

14. De kommer aldrig att erkänna att de har problem

En sann narcissist kommer aldrig att erkänna att de har ett problem och definitivt inte söka hjälp för att få en diagnos.

Källa: Lifehack.org

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!