Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Henrietta Fromholtz om ångest: “Det är inget att skämmas över”

Vår allt för stressade vardag innebär att det idag är fler människor än någonsin som går runt och bär på ångest. Metro Modes bloggare Henrietta Fromholtz har själv fått uppleva det, i ett inlägg på sin blogg delar hon nu med sig av hur det är att leva med ångest och att det inte är något att skämmas över!

Foto: Instagram @henrietta.fromholtz

Vi lever i ett hektiskt samhälle där det sällan finns tid för att stanna upp, reflektera och uppskatta det vi faktisk har här och nu. Det är i situationer som dessa många av oss tar på sig för mycket ansvar och ångesten kan lätt komma krypandes. För Metro Modes bloggare Henrietta Fromholtz kom det som en överraskning när läkarna berättade för henne att hon hade ångest. För med ett fantastiskt jobb, ett drömhem, många vänner och underbar familj och pojkvän trodde hon inte att något som ångest kunde drabba henne.

I ett inlägg på sin blogg skriver Henrietta hur hon efter läkarnas besked kände panik. Hon började genast tänka på vad andra personer skulle tycka och tänka om henne – arbetsgivare, vänner och hennes kärlek. Men efter en stund gick det upp för henne att hon inte är ensam. För idag är det faktiskt fler än vad man tror som bär på ångest och vem som helst kan drabbas, trots att man omger sig av saker som gör en lycklig. Det viktiga är bara att komma ihåg att man inte är en sämre människa eller anställd för det och framförallt, det går att bli av med ångesten.

I sitt inlägg vill Henrietta nå ut till den äldre generationen, vilka inte alltid förstår varför ämnen som ångest bör uppmärksammas och talas om offentligt. För i och med att klimatet har förändrats de senaste årtiondena har även kraven och prestationsförmågan ökat och vi har nått en nivå där ångest lätt kopplas på – vilket vi inte ska skämmas över!

Vill du läsa hela Henriettas inlägg? Du hittar det här.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!