Hälsa

Henrietta Fromholtz om vuxenmobbning: “Himla omodernt år 2018”

Mobbning är tyvärr något som än idag förekommer bland många barn och ungdomar, men även vuxna. Metro Modes livsstils- och modebloggare Henrietta Fromholtz berättar om hur hon har fått uppleva vuxenmobbning. 

Foto: Instagram @henrietta.fromholtz

Året är 2018 och man kan ju tro att mobbning har hamnat på utelistan, men det är tyvärr inte sant. Än idag förekommer många olika former av mobbning, och inte bara bland unga. Även många vuxna utsätts för mobbning, vilket är något som inte borde försiggå. Till skillnad från många barn är vuxna medvetna om konsekvenserna av mobbning och borde därför förstå att det är något som måste upphöra.

Forskning kring vuxenmobbning visar att cirka 450.000 vuxna utsätts för någon form av mobbning varje år, varav 25.000 blir sjuka av det. Forskning visar även att mobbning bland vuxna förekommer framförallt på arbetsplatsen och att den främsta anledningen till mobbning är avundsjuka.

Någon som har blivit utsatt för vuxenmobbning är bloggaren Henrietta Fromholtz. På hennes blogg skriver hon hur hon har blivit utesluten från en återträff med före detta gymnasiekompisar som hon en gång i tiden varit bra vän med. Trots att Henrietta inte umgås med dessa människor idag, påverkade denna händelse henne eftersom det tog henne tillbaka till tiden med anorexia och till det faktum att hon än idag inte förstår vad det var som fick hennes kompisar att säga upp kontakten med henne.

“Att jag inte blev bjuden gjorde mig oerhört ledsen” skriver hon, och hon berättar att hon inte trodde att “någon av dem skulle våga sparka igen”.

Genom att berätta sin historia vill Henrietta påminna alla om att mobbning är helt onödigt och “himla omodernt år 2018”, vi kan inte göra något annat än att bara hålla med! Läs hela Henriettas inlägg om mobbning här.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!