Hälsa

Idag är det “Quitter’s day” – så håller du ditt nyårslöfte

På nyårsafton är det lätt att man lovar både det ena och det andra inför det kommande året. Tyvärr är det många nyårslöften som går i stöpet redan idag, det vill säga den tolfte januari. Så här undviker du att bli en del av statistiken på ökända “Quitter’s day”!

Foto: Shutterstock

Är du en av de många som börjar ifrågasätta dina nyårslöften? Nedan hittar du The Standards experters bästa tips för att inte ge upp på självaste “Quitter’s day”, alltså den dag då många börjar försumma sina nya sunda vanor.

Var realistisk

Det kan tyckas självklart, men många låter sig svepas med av nyårsstämningen alltför mycket och siktar på tok för högt när de avger löften inför det nya året.

Nyckeln är att istället göra små förändringar och vara konsekvent med dessa – då kan du bilda vanor, vilket leder till förändring på lång sikt. Tänk: realistiska delmål istället för ett stort mål som tar lång tid att uppnå.

Allt hänger inte på januari

Att räkna med att du kommer bli en ny person som uppnår alla dina mål under en av årets mörkaste, kallaste och – låt oss vara ärliga – minst peppiga månader är inte heller en särskilt bra idé.

“Det är viktigt att inte avge löften vid midnatt på nyårsafton och räkna med att nå målen i januari – det är orealistiskt och du blir mer benägen att ge upp eller känna dig nedslagen”, säger beteendeexperten Katie Tryon.

Var detaljerad i din planering

Det underlättar att vara så tydlig som möjligt när du formulerar ditt mål inför det nya året:

“Om ditt mål är att meditera fem dagar varje vecka, skulle en plan som ‘Jag mediterar på vardagar’ vara för vag”, säger beteendevetaren Katy Milkman. “Men en plan som ‘Jag kommer att meditera på kontoret på vardagar under min lunchrast’ skulle gå bra.”

Låt inte en mindre svacka stoppa dig

Slutligen, om du är en av de som har “gett upp” idag, överväg att istället se det som att du ändrar riktning.

Kan detta i själva verket vara ett gyllene tillfälle att omvärdera dina mål och göra dem mer realistiska? Eller att förändra dina metoder så att de fungerar bättre för dig? Kom ihåg: vägen till framgång är inte alltid spikrak och det finns ännu gott om tid att uppnå dina mål i år!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!