Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Idag tänker vi på Terese Alvén – så här kan du hedra hennes minne

För exakt ett år sedan kom det obegripliga beskedet: träningsprofilen Terese “Spark i baken” Alvén hade gått bort, endast 37 år gammal. Idag vill vi hedra hennes minne och dela med oss av vad även du kan göra för att göra skillnad för både dig själv, din familj och andra.

Foto: Lina Eidenberg Adamo, Instagram @teresealven

1. Spring för Terese

En av anledningarna till att Terese gjorde ett enormt avtryck, och lämnade ett enormt hål, i mångas hjärtan runtom i Sverige var hennes outtröttliga entusiasm och rörelseglädje som hon delade med sig av på bland annat sin blogg Spark i baken och sitt Instagram-konto. Många vittnar om hur just Terese bidrog till en sundare och mer inspirerande syn på träning, rörelse och hälsa, inte minst med böckerna Viktig och Jätteviktig som båda behandlade hennes tidigare ätstörningar och hur hon ändrat sitt liv helt. Under tiden som Terese var som sjukast var det många som postade i sociala medier att de nu “Springer för Terese” när hon själv inte kan det – både de som kände Terese och personer som aldrig träffat henne men inspirerats av henne på olika sätt.

2. Köp boken “Rörelserik: 52 utmaningar som får igång hela familjen”

När Terese insjuknade var hon mitt uppe i arbetet med sin nya bok “Rörelserik: 52 utmaningar som får igång hela familjen”, som hon fyllt med övningar som du och din familj kan göra tillsammans för att aktivera er utan att det kräver massor av tid, pengar eller ansträngning. Boken hann aldrig komma ut innan Terese gick bort, men hennes närstående valde att skänka alla Terese intäkter från boken till Cancerfonden. Även vännen och fotografen Jane Haglund, som både tagit bilderna och var den som färdigställde boken, valde att skänka sina intäkter. Med andra ord stöttar du Cancerfonden genom att köpa boken, som bland annat finns hos Bokus och Adlibris.

3. Skänk pengar till insamlingen Spring för Terese hos Cancerfonden

21 maj, dagen efter att Terese delat blogginlägget “Jag har cancer“, startade vännen Helena Olmås insamlingen Spring för Terese på Cancerfondens hemsida. Obegripligt nog gick det bara några veckor till innan kampen för Terese var över och hon valde att bli sövd sin sista tid i livet. I beskrivningen av insamlingen skrev vännen bland annat att hon är en av många som genom åren har inspirerats och peppats av Terese aldrig sinande glädje och energi:

– Jag har haft äran att lära känna Terese genom löpningen och genom åren har vi träffats på otaliga lopp och event, Terese alltid med en varm kram till hands. Därför vill jag uppmana alla att springa för Terese nu när hon kämpar mot denna svåra sjukdom. Låt oss hjälpa henne att vinna med glädje och kärlek! Spring ett lopp för Terese eller bara din hemmarunda i skogen. Ge ett bidrag, litet eller stort. Dela insamlingen och uppmana andra att följa efter. Låt oss samla all kärlek till Terese här i form av bidrag till den livsviktiga forskningen. Tillsammans gör vi skillnad!

Insamlingen nådde snabbt sitt första mål och är nu nära det nya målet på 1 500 000 kronor till Cancerfonden. Du kan bidra till insamlingen på Cancerfondens hemsida eller genom att Swisha en summa med texten “BESEGRA 31250 ditt namn” till 90 1951 4.

4. Skapa ett mer hälsosamt liv för dig och din familj

Som vi skrev tidigare var Terese stora mål att få både barn och vuxna att på olika sätt leva mer hälsosamma liv, och det gjorde hon helt utan pekpinnar. 2017 delade hon till exempel med sig av handfasta tips på hur just du kan få din familj att få in mer rörelse i vardagen i artikeln Träna tillsammans hela familjen – tipsen som får dina barn att gilla att röra på sig.

Läs också: En hyllning till Terese Alvén: “Vi kommer alltid att springa för dig Terese”

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!