Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Inredningsredaktörens 3 nyårslöften: “Ibland räcker det faktiskt med 50 procent”

Att sätta nyårslöften som får oss att må bra och bli peppade – utan stress och ouppnåeliga krav. Så tänker vi på Metro Mode-redaktionen när vi blickar fram mot 2018. Här delar Lisa Dahlgren med sig av sina tre mål inför det nya året. 

nyarsloftenFoto: Unsplash/privat

Jag har aldrig lyckats hålla något nyårslöften – någonsin. Har jag bestämt att jag ska sluta äta godis har jag fallit för frestelsen några veckor senare, ska jag träna MASSOR har jag slutat träna en månad senare. Det har alltid slutat med att jag vid årets slut känner mig misslyckad och sätter återigen helt galna nyårslöften som jag av någon märklig anledning tror att jag ska klara av. Jag har alltså hamnat i en ond spiral, jag och mina nyårslöften. Därför har jag slutat sätta nyårslöften, men nu är det dags igen. Denna gång skiljer sig löftena en hel del ifrån mina tidigare.

Mer skoj i vardagen
I år ska mina nyårslöften vara roliga att följa och något att se framemot. Löften som ska berika mitt 2018 och inte tynga ner det. Jag blev inspirerad av min kompis som alltid sätter väldigt konkreta och roliga löften som är lätta att pricka av. Nästa år vill jag läsa mer böcker, prova nya saker och gå på mer teater. Därför är mina löften för nästa år att läsa 10 nya böcker, prova 4 nya restauranger och gå på 3 föreställningar. Realistiska mål som kommer att göra min vardag lite mera härlig. Jag kommer ha dessa uppskrivna i mobilen så att jag lätt kan pricka av när jag läst en ny bok eller provat en ny restaurang.

Inte leva för helgen

Denna hör lite ihop med det tidigare löftet. Det här året har jag legat som en liten pöl under vardagarna och på helgen har jag velat göra massor av saker och ta igen allt som jag missat under helgen. Jag vill egentligen inte ha ett löfte som börjar med “inte” men så fick det bli. Jag vill, det låter så klyschigt men, ta vara på alla dagar i veckan. Att äta middag med några vänner en tisdagskväll är lika självklart som en lördagkväll men också de små sakerna som att ha en myskväll hemma på en helt vanlig torsdag.

Ta mig tid för sånt som gör mig glad

Det är så lätt att man (läs jag) bara dundrar på och låter dagarna springa förbi mig. Sen sitter jag där och mår dåligt över allt som jag inte hinner göra, som att måla, träffa vänner och bara pyssla i hemmet. Nu när året börjar ta slut kom jag på att ingenting behöver vara så avancerat. Jag behöver inte ordna en stor middag för att jag ska kunna umgås med mina vänner, det räcker att man har myskläder och ser en film. När jag vill vara kreativ behöver jag inte dra fram alla mina saker och skapa en stor tavla. Jag kan ta fram ett papper och en penna och bara kludda lite efter maten. Allt behöver inte vara till 110 procent, ibland räcker det med 50 procent. Om jag känner att jag har mer tid för att göra något 50 procent så kommer jag göra det oftare än om jag vill att det ska vara till 110 procent. Det lilla är det bästa.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!