Hälsa

Isabel Boltensterns liv efter utbrändheten: “7 symtom jag fortfarande lever med”

Programledaren och sportprofilen Isabel Boltenstern drabbades av utbrändhet för snart tre år sedan. På sin Youtube-kanal delar hon med sig av sina sjukdomserfarenheter. I den senaste i raden av uppmärksammade klipp slår hon hål på myten om att “det räcker med några veckors sjukskrivning för att lösa alla problem”.   

Det finns fortfarande många myter om utbrändhet och utmattningsdepression. Här på Metro Mode har vi tidigare delat sportprofilen Isabel Boltensterns lista med 50 saker du inte ska säga till någon som är utbränd, där bland annat kommenterar som ”Du ser rätt pigg ut för att vara sjuk” och “Tänk positivt så går det över” återfinns.

I ett nytt klipp berättar Isabel om hur hon mår idag, tre år efter att hon sjukskrevs. Isabel delar med sig av sju symtom som hon fortfarande lever med och hur hon gör för att tackla dessa i vardagen. Genom att beskriva sin ljudkänslighet och hur hon blir extremt trött av sociala sammanhang, peppar hon andra i samma situation till att identifiera hur man verkligen mår istället för att maskera sina symtom, även fast det har gått lång tid sedan sjukdomen slog till. Vi hejar på Isabel som vågar prata om sin utbrändhet, trots att det råder stor tabu kring att dela med sig av sin psykiska ohälsa. Här hitta du fler av våra artiklar i ämnet – och kolla även in Isabels klipp här nedanför!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!