Hälsa

Isabella Löwengrip om torgskräcken: “Vissa dagar är tuffare än andra”

Mycket uppmärksamhet och flera år i rampljuset har satt sina spår hos Isabella Löwengrip. Nu berättar hon om torgskräcken och om en posttraumatisk stress som aldrig riktigt försvinner.

Foto: Instagram/ @isabellalowengrip

I ett blogginlägg öppnar Isabella Löwengrip upp sig om hur hon egentligen mår och berättar att uppmärksamheten som riktas mot henne ibland kan bli för mycket: “Nu kommer det här att låta märkligt men ibland leder uppmärksamheten till torgskräck”. På bloggen förklarar hon att människor dagligen kommer fram och hälsar på henne: “När jag mår bra gör det inget (tvärtom bara roligt!) men blir det lite för mycket leder det till ångestkänslor”, skriver hon.

Torgskräcken gör att Isabella måste hålla koll på att hon inte pressar sig själv för hårt i sociala sammanhang och hon berättar att den grundar sig i jobbiga händelser som har inträffat i offentliga miljöer. Detta förklarar hon i sin tur har gjort att hon har drabbats av posttraumatisk stress. Till och från, i många år, har hon gått till en psykolog för att lära sig hantera uppmärksamheten som kommer med att leva offentligt. Hon skriver: “Jag vill inte gnälla över det för jag älskar mitt liv och är otroligt tacksam över allt jag har och fått uppleva. Men de obehagliga situationerna har gjort att hjärnan kopplar på ”nu är du i fara” och dagar när jag är extremt exponerad och blir igenkänd så slås den känslan på utan att det är sant.”

Här kan du läsa hela blogginlägget!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!