Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Därför bör du starta dagen med en kalldusch

Att chocka kroppen med kallt vatten är en trend som har växt explosionsartat de senaste åren. Men det är inte bara ett effektivt sätt att vakna till på morgonen, det har också många hälsofördelar.

Foto: Unsplash/Pexels

Efter en kall vår är det många som längtar efter värme. Men när graderna i vattnet stider bör du dra ner temperaturen i duschen för att ta del av hälsofördelarna man uppnår genom att chocka kroppen med iskallt vatten. Stärkt immunförsvar, lägre stressnivåer och glowig hy kan vara en effekt av att duscha kallt.

Hälsofördelar med att duscha kallt

Bättre blodcirkulation och mindre smärta

När du duschar kallt dras venerna ihop. Kallvatten stimulerar därför blodcirkulationen och gifter kan elimineras från blodomloppet, vilket minskar inflammation i vävnaderna.

Stärkt immunförsvar

Den ökade blodcirkulationen och kroppen som arbetar för att hålla sig varm ökar även din ämnesomsättning – vilket stimulerar tillväxten av vita blodkroppar. Många undersäkningar har pekat på att personer som duschar kallt bekämpar förkylning snabbare.

Lindrar stress

Trots att en kalldusch rent spontant kan kännas som en stressig upplevelse för kroppen så får den plötsliga kylan vår kropp att utsöndra endorfiner och sänker våra stressnivåer. Framförallt långsiktigt kan den plötsliga chocken från kylan göra att kroppen hanterar stressiga situationer bättre.

Fördelaktigt för hud och hår

Varmt vatten tar bort några av de naturliga, skyddande oljorna som huden och hårbotten producerar. Kallt vatten hjälper oss därför bevara fukt i hud och hår och hjälper därmed håret behålla sin glans och huden sin lyster.

Källa: Life

KÖP

Foto: Unsplash/Pexels

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!