Hälsa

Kändisarnas hälsosamma morgonrutiner – tipsen du enkelt tar efter

En bra start lägger grunden för en riktigt lyckad dag, fråga bara Yogagirl, Kim Kardashian och Jennifer Aniston! Varför inte lära dig mer om hur kändisarna startar sina dagar och haka på de vanor som får dem att må så bra?

Foto: Instagram @jenniferaniston/@yoga_girl

Och även om du inte har tid att träna dubbelpass i gymmet, meditera i tjugo minuter eller ägna dig åt avancerat frukostfix så kan du alltid inspireras (och fascineras) av Hollywoodstjärnornas och de stora träningsprofilernas morgonrutiner. Hett citronvatten och havregrynsgröt verkar dessutom vara två vinnande koncept – och då känns det ju plötsligt helt rimligt. Kolla in nedan för fler hälsosamma sätt att starta dagen på.

Källa: Wellandgood.com och marieclaire.co.uk

Rachel

Rachel "Yogagirl" Bråthén

Yogagurun Rachel vaknar runt 6:30-7:00 och ligger gärna och drar sig en stund i sängen med maken Dennis och alla hundarna (och kanske även lilla Penny the goat…). Arbetsdagen drar igång först vid 10 och innan dess försöker Rachel hålla sig borta från datorn och sina sociala medier för att få en så harmonisk start som möjligt.

Rachel börjar istället dagen med att ta en sked kokosolja som hon sköljer munnen med – i 20 minuter. Det kallas oil pulling och är vanligt inom auyrveda för att förebygga en rad olika hälsoproblem. Tjugo minuter låter länge, men Rachel passar på att förbereda en kopp hett vatten med citron och att rulla ut yogamattan medan hon rensar munnen.

Sen fortsätter Rachel med upp till 90 minuters yoga och en stor kanna med grön juice (som hon delar med sin man och assistent) med en mix av äpple, grönkål, citron, gurka, apelsin, spenat, selleri och ingefära. Lite senare på förmiddagen äter Rachel havregrynsgröt med kokosmjölk. En lång morgonrutin som vi gärna anammar, speciellt på Aruba – precis som Yogagirl.

Foto: instagram @yoga_girl

Nästa bild
Cate Blanchett

Cate Blanchett

Cate ser till att ha förberett familjemedlemmarnas luncher och packat väskorna så att hon inte måste börja dagen med att skrika på barnen för att få ordning på allt.

“Jag har inte så mycket tid på morgonen. Vem har det egentligen? Jag dricker varmt vatten med citron och sen kaffe. Så är det, först renar jag kroppen och sen ger jag den gift, skämtar Cate.  

Den framgångsrika skådisen sminkar sig sällan på morgonen men tar alltid på serum, en fuktkräm och solskydd, särskilt om hon är i hemlandet Australien.

Foto: REX

Nästa bild
Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Vare sig Jennifer går upp vid 5 för att åka på inspelning, eller vaknar vid 8-9 (om hon själv får välja) så börjar hon alltid dagen med – ja du gissade rätt – en kopp hett vatten med en citronskiva.

Som så många andra Hollywood-celebriteter har Jennifer fastnat för meditationsformen Transcendental Meditiation, och försöker hinna praktisera den varje dag. Tekniken (som baseras på en uråldrig indisk metod) går bland annat ut på att du ska sitta i 20 minuter, två gånger om dagen, och tyst för dig själv upprepa ett personligt mantra. Den djupa avslappningen sägs främja kroppens läkningsförmåga och vara ett effektivt sätt att balansera kropp och själ.

Nästa bild
Anna Victoria

Anna Victoria

Träningsinspiratören Anna Victoria (med över 930 000 följare på instagram!) har tagit fram konceptet Fit Body Guides som hon själv tränar efter på morgonen. Men först är hon noga med att dricka några deciliter vatten och äta antingen en proteinshake och en liten portion havregrynsgröt eller två hårdkokta ägg och en banan, ca 30 minuter innan passet. Efter träningen äter hon sin “riktiga” frukost, ofta bestående av äggröra och en större portion havregrynsgröt med kokosmjölk, en tesked kanel och antingen blåbär, gojibär eller tranbär.

“Om jag fyller på med näring både före och efter det tuffa morgonpasset så håller jag mig energifylld hela dagen.

Foto: instagram @annavictoria

Nästa bild
Kim Kardashian

Kim Kardashian

Vid sextiden ger sig Kim ut på en löprunda antingen utomhus eller på löpbandet. Ibland hänger Kanye med, och passet brukar vara ungefär i en timme. Efter det? Jo, då är det dags för ben- och magträning med R&B eller klassisk musik i bakgrunden. Sen snabb frukost innan dottern North vaknar vid 8. “Vanligtvis äggröra, havregrynsgröt eller en proteinshake med frukt“, säger Kim.

Runt 9 tar fru Kardashian West en dusch och om hon ska filma för familjens realityshow blir hon sminkad hemma i huset vid 10. Det tar 90 minuter (!) – och sen följer ofta en hel dags filmande.

Foto: All Over Press

Nästa bild
Alicia Silverstone

Alicia Silverstone

“Innan jag kliver ur sängen på morgonen lägger jag upp benen mot väggen, andas djupt och gör några knipövningar“, berättar The Kind Diet-författaren som utöver träning och meditation lägger mycket fokus på att äta bra mat.

“Min kost är kärnan i allt. Jag gillar immunboostande rätter som misosoppa, ångade grönsaker med vinägrett och amaranth (frö nära besläktat med quinoa, reds. anm.) eller aprikosfrukostgröt.”

Foto: REX

Nästa bild
Oprah

Oprah

Mediamogulen Oprah går upp mellan 5.30 och 6.00, och sitter i sminkstolen vid 7.30 efter dagens första träningstimme (gymmet får sitt andra besök på eftermiddagen efter inspelningarna).

Runt 11.30 har hon redan hunnit filma två avsnitt av sin talkshow och pausar med att ringa till släktingar i Afrika (innan de går och lägger sig) och att sippa på en grön juice på spenat, persilja, lite äppeljuice, selleri och gurka. Godmorgon!

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!