Hälsa

Lady Gaga och prins William pratar ut om psykisk ohälsa

Det kanske är svårt att tror det men Lady Gaga och prins William pratade med varandra via Skype här om dagen. Ja det är sant, men de pratade inte om hur helgen varit utan om någonting betydligt viktigare – nämligen psykisk ohälsa.

Lady-Gaga-Prins-William-psykisk-ohalsa-heads-together-puffFoto: REX

Det var i samband med prins Williams, prins Harry och Kate hertiginnan av Cambridges kampanj Heads Together som han och Gaga satte sig ner och pratade om psykisk ohälsa. Kampanjens syfte är att vi börjar prata om psykisk ohälsa och få bort tabut kring det.

När Lady Gaga ringer upp prins William berömmer han henne för hennes mod och starka brev. Hon delade nyligen med sig av ett öppet brev där hon berättade om att hon lider av posttraumatiskstress efter att ha blivit sexuellt utnyttjad som 19-åring. William undrar hur det kändes att dela med sig av den starka historien. Hon berättade att hon tyckte det var jobbigt, men att hon tycker att det är viktigt att få dela med sig av sin historia för att få människor att förstå att de aldrig är ensamma.

– Det finns en hel del skam kring psykisk ohälsa. Det känns som att det är något fel på dig. Jag själv, tittar på alla vackra saker jag har i mitt liv och tänker ”jag borde vara så lycklig”, men du kan inte hjälpa att när du vaknar känner du dig så trött och så ledsen. Du är full av ångest och kan knappt tänka. Jag ville bara säga att detta är en del av mig och det är okej, säger Lady Gaga.

Samtalet avslutades med att prinsen frågade om Lady Gaga ville träffas nästa gång hon är i Storbritannien för att prata mer om hur de ska öka medvetenheten kring psykisk ohälsa. Hon var mycket positiv till den inbjudan.

– Vi måste göra de starkaste försöken vi kan för att normalisera mental ohälsa, så att människor känner att de kan vara öppna med det, säger hon.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!