Hälsa

Förena nytta med nöje! Här är loppet för dig som älskar löpning och vin

Gillar du blandningen av löpturer och vinkvällar? Då har vi hittat ett lopp som är perfekt för dig – i Moldavien arrangeras nämligen ett lopp för alla vinälskare där ute.

Loppet Milestii Mici Wine Run är en mil långt och deltagarna springer 200 meter under marken i världens största vinkällare med samma namn, Milestii Mici. Eftersom vinkällarens mörka gångar sträcker sig över 20 mil får löparna varsin pannlampa och karta. Kartan visar de underjordiska gångarna som namngetts efter olika druvsorter.

Visst kan det vara kämpigt att springa en mil, men under loppet är det musikanter som uppträder i grottorna och du får dessutom ett glas vin när du tagit dig i mål. I år går loppet av stapeln 9 februari och tyvärr är platserna redan slut, men det finns fortfarande möjlighet att ta del av en vinprovning i samband med loppet. Och hur motiverade blir vi inte till att börja träna redan nu inför nästa års lopp?

Vinkällaren tog sig in i Guinness rekordbok år 2005 då den förvarade flest antal vinflaskor i världen. I dag har de runt två miljoner flaskor på lager.

 Foto: Milestii Mici.

Källa: Allt om resor

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!