Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Må bra på riktigt med ”life design” – så skapar du det liv du allra helst vill leva

Du är inget träd. Du sitter inte fast i rötter, du kan flytta på dig och du kan förändra saker och ting. Hälsoinspiratören Sara ”Träningsglädje” Rönne uppmanar oss att fundera över våra drivkrafter och verkliga lycka i livet i ett tankeväckande och viktigt blogginlägg.

”Hur mår du idag? Har du fått den frågan den här veckan? Ja, förmodligen flera gånger – eller hur! Om du är som jag så svarar du lite slentrianmässigt Tack det är bra hur är det själv?

Men fundera på den en stund. Hur MÅR du idag?

Är du pigg? Trött? Mätt? Hungrig? Hur känns kroppen? Och hur går dina tankar? Känner du dig trygg och bekräftad? Eller känner du dig nedstämd och orolig?”

Så inleder Sara Rönne sitt uppskattade blogginlägg om ”life design”, det vill säga att designa sitt liv för att leva så som du vill leva. Det kan låta enkelt eller kännas jättesvårt, men en sak är säker – den enda som kan göra förändringar ditt liv är du själv. Och för att förändra behöver du en målbild. I blogginlägget delar Sara med sig av checklistan hon ständigt återkommer till för att påminna sig själv om vad hon behöver för att må bra:

– Inte läsa kvällspress eller skvallertidningar, eftersom de varken ger kunskap eller inspiration

– Avfölja konton i sociala medier som stjäl energi

– Träna

– Äta ”glad” mat; mat som det är någon mening med. Det innebär för den skull inte att förbjuda ”onyttiga” saker. Förbud är tråkigt!

– Göra det som känns viktigt

 

Fundera över hur din lista ser ut – vad som gör dig glad och lycklig, vad du vill fylla ditt liv med och hur du ska nå dit. Här kan du läsa hela inlägget i Saras blogg: Du är inget träd. Flytta på dig!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!