Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Må bra på riktigt med “life design” – så skapar du det liv du allra helst vill leva

Du är inget träd. Du sitter inte fast i rötter, du kan flytta på dig och du kan förändra saker och ting. Hälsoinspiratören Sara “Träningsglädje” Rönne uppmanar oss att fundera över våra drivkrafter och verkliga lycka i livet i ett tankeväckande och viktigt blogginlägg.

Foto: @collagevintage

“Hur mår du idag? Har du fått den frågan den här veckan? Ja, förmodligen flera gånger – eller hur! Om du är som jag så svarar du lite slentrianmässigt “Tack det är bra hur är det själv?”.

Men fundera på den en stund. Hur MÅR du idag?

Är du pigg? Trött? Mätt? Hungrig? Hur känns kroppen? Och hur går dina tankar? Känner du dig trygg och bekräftad? Eller känner du dig nedstämd och orolig?”

Så inleder Sara Rönne sitt uppskattade blogginlägg om “Life design”, det vill säga att designa sitt liv för att leva så som du vill leva. Det kan låta enkelt eller kännas jättesvårt, men en sak är säker – den enda som kan göra förändringar i ditt liv är du själv. Och för att förändra behöver du en målbild.

Sara har anpassat hela sitt liv och gjort medvetna aktiva val vad gäller bostad, jobb, vänner och fritidsaktiviteter – allt har valts omsorgsfullt för att hon skall må bra.

Men vad händer om vi inte vet vad vi vill? Kanske är detta rentav det största hindret för att må bättre. Vi vet inte vad vi vill för att vi är så vana att följa samhällets normer att vi inte ens tänkt att det går att göra något annat än att följa med i yrkeskarriär och bostadskarriär och att hitta en partner och att bli framgångsrika med våra köksrenoveringar och våra maratonlopp och vår rea-shopping och allt vad det är.

Det finns mycket man kan säga om livet men framförallt att livet är som livet är. Vi kommer alla att njuta av medgångar, och vi kommer alla att känna oss drabbade av motgångar. Vi kan påverka mycket men vi kan inte kontrollera allt. Det viktiga är inte vad som händer oss utan hur vi reagerar på det.

Och så kan man säga att livet är som ett hus. Ett hus behöver en bra grund för att stå stadigt och grunden är vår hälsa. Hälsa är varför vi går upp på morgonen. Hälsa är hur mycket vi skrattar varje dag. Hälsa innebär att vi är friska och mår bra och påverkas av vad vi äter, hur vi sover, hur vi motionerar och hur vi stressar.

Sara delade med sig av checklistan hon ständigt återkommer till för att påminna sig själv om vad hon behöver för att må bra:

– Inte läsa kvällspress eller skvallertidningar, eftersom de varken ger kunskap eller inspiration

– Avfölja konton i sociala medier som stjäl energi

– Träna

– Äta ”glad” mat; mat som det är någon mening med. Det innebär för den skull inte att förbjuda ”onyttiga” saker. Förbud är tråkigt!

– Göra det som känns viktigt

 

Fundera över hur din lista ser ut – vad som gör dig glad och lycklig, vad du vill fylla ditt liv med och hur du ska nå dit.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!