Hälsa

Madalyn sjukskrev sig för psykisk ohälsa – publicerade chefens (klockrena) svar

Att sjukskriva sig för feber, influensa och magsjuka hör till normen, men hur ofta använder vi oss av “psykisk ohälsa” som en orsak för att stanna hemma ett par dagar? Det gjorde Madalyn i ett mail till sin chef. Hans svar har nu uppmärksammas – över hela världen.

Madalyn jobbar som webbutvecklare till vardags och förra veckan skickade hon ett mail till sin chef (och team) där hon skriver att hon blir hemma två dagar – för att ta hand om sin mentala hälsa.

Madalyns chef, Ben Congleton svarade då att han personligen ville tacka Madalyn för mejlet, som gjorde att han påmindes om hur viktigt det är att få ta ut sjukdagar för sin mentala hälsa. Han skriver att han inte kan förstå att det inte är standard inom alla organisationer och avslutade mejlet med. “Du är en förebild för oss alla, och du bidrar till att få bort stigmat så att vi alla kan ta med hela vårt jag till jobbet”.

Madalyn frågade då Ben om det var okej att hon tweetade han svar, vilket hon fick okej till att göra.

I skrivande stund har tweeten snart 15 000 retweets, över 40 000 gilla-markeringar och över 450 kommentarer vilket vi på Metro Mode tycker är superhäftigt. Ben har kommenterat tweeten ytterligare i ett blogginlägg.

“Jag förstod först hur effektivt mitt svar varit när jag började läsa några av svaren på Madalyns tweet. Det är 2017. Jag kan inte tro att det fortfarande är kontroversiellt att tala om psykisk ohälsa på arbetsplatsen när 1 av 6 amerikaner medicineras för det. När en idrottsman är skadad sitter de på bänken och återhämtar sig. Låt oss bli av med idén att hjärnan skulle vara annorlunda”.

Här är en printscreen från Madalyns publicerade konversation.

Källa: ATTN.com
Foto: Twitter.com/Madalynrose

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!