METRO MODE +

Metro Mode Hälsopepp: 6 svettiga parövningar som styrketränar hela kroppen

Det är roligt och effektivt att träna med en kompis! I det här cirkelpasset får hela kroppen jobba i totalt sex övningar. Använd varandra som motstånd, pressa upp pulsen och låt musklerna kämpa ordentligt. Kolla in klippet – och häng med i Metro Mode Hälsopepp, i samarbete med Röhnisch. 

I klippet här ovanför hittar du sex övningar som du och din kompis, syrra, pappa eller kollega kan köra tillsammans i sommar. Ni gör de sex övningarna direkt efter varandra, i 30-45 sekunder per övning. När ni är klara med ett varv, vila i 60 sekunder innan det är dags igen. Gör totalt 4 varv och ni har tränat hela kroppen på 20 minuter. 

1. Benböj (45 sek)
Stå mitt emot varandra och greppa varandras händer med korslagda armar. Gör ett benböj, så djupt ner ni kan. Tryck er upp igen. Tänk på att ha stolt hållning i överkroppen.

2. Dips och bordet (30 sek var)
Den ena personen ställer sig i bordet (doppa ner rumpan om det blir för tungt). Spänn kroppen och rikta knäna rakt fram. Den andra personen ställer sig med ryggen emot och placerar sina händer med fingrarna riktade rakt fram, på den första personens knän. Böj armbågarna nära intill kroppen till 90 graders vinkel och tillbaka upp igen. Undvik att dra axlarna upp mot öronen.

3. Skottkärra (30 sek var)
Ställ dig i plankposition och spänn hela kroppen. Låt din kompis lyfta upp dina ben (kompisen böjer på knäna och undviker att kuta ryggen). Spänn magen och benen för att hålla kroppen stabil. Gå framåt med hjälp av händerna.

4. Nudda vaderna (45 sek)
Försök nudda din partners vader – samtidigt som du aktar dina egna!

5. Rodd (30 sek var)
Lägg dig på rygg och låt din kompis ställa sig över dig, korsa sina armar och sedan greppa tag i dina händer. Spänn hela kroppen, så att rumpan lämnar marken. Dra dig upp till böjda armar. Håll emot på vägen ned, och låt inte rumpan nudda marken igen förrän du är klar med övningen.

6. Planka med diagonal klapp (45 sek)
Stå i plankposition på raka armar, en bit ifrån varandra. Lyft handen och klappa din partners hand (diagonalt). Sätt ner handen igen och byt sida. Håll kroppen så stabil som möjligt, genom hela rörelsen. Sätt i knäna om det blir för jobbigt att göra övningen på tårna.

Metro Mode Hälsopepp är ett samarbete med Röhnisch. HÄR hittar du alla artiklar i serien – du kan också följa redaktionens träning och målsättningar på vår facebook-sida och på Instagram/@metromode.se.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!