Hälsa

Metro Mode-praktikantens 3 nyårslöften: “Livet är här och nu – fånga dagen och uppskatta vardagen”

Att sätta nyårslöften som får oss att må bra och bli peppade – utan stress och ouppnåeliga krav. Så tänker vi på Metro Mode-redaktionen när vi blickar fram mot 2018. Här delar Metro Modes praktikant Alexia Karanatsiou med sig av sina tre mål inför det nya året. 

nyarsloften-alexiaFoto: Alexia Karanatsiou & Julian Paul/ Unsplash

Leva i nuet och fånga dagen

År efter år hamnar det här mantrat längst upp bland mina nyårslöften. Jag har aldrig varit en människa som kan vänta ett helt år på en 3-veckors semester för att njuta av livet – jag uppskattar vardagen minst lika mycket. Enligt mig finns det inget ocharmigare än att längta hela veckan till helgen och oavsett om jag pluggat eller jobbat har jag alltid försökt påminna mig om hur viktigt det är att fånga dagen. Livet är här och nu och sanningen är att små ting gör mig så otroligt lycklig. Det kan vara allt från att tända ljus och läsa en bra bok, gå upp tidigare en söndag och dra med mig en vän på en promenad genom Hagaparken eller överraska min syster och plinga på hennes dörr en tisdag. Det är inte alltid lätt att befinna sig i nuet när vi brottas med vardagsproblem och då kan det vara skönt att åter påminna sig om att leva i nuet, för det förflutna har redan varit och framtiden påverkar vi genom nuet. Något jag har lärt mig här i livet är att det är en gåva att få vakna upp till en dag, att ha förlorat närstående (både genom sjukdomar och plötsliga olyckor) påminner mig om att ingenting är så skört som livet. Men om vi fångar varje dag och uppskattar vardagen – blir livet så mycket mer meningsfullt.

Ta hand om mig själv – fortsätta träna och omge mig bland positivitet

Det här året har varit bra på det sättet att jag verkligen alltid satt mig själv i första hand och försökt tillgodose mina behov för att göra mig lycklig – något jag tar med mig till nästa år. Jag vill fortsätta träna för min hälsas skull, för även om det ibland känns sååå jobbigt att ta mig till gymmet, finns det ingenting som får mig att befinna mig så pass mycket i “här och nu” när jag väl tränar. På gymmet släpper jag verkligen allting annat, det finns inte utrymme för annat än att fokusera på det jag gör där och då. Och när jag lämnar gymmet fylls jag av en härlig energi – det är verkligen så oslagbart!

Något annat jag tänker fortsätta med är att omge mig med snälla människor som sprider positiv energi, det här med energier har blivit så extremt viktigt för mig. Alla kan vi genomgå tuffa perioder i våra liv där vi har all rätt att vara ledsna och nere, så förstå mig rätt, men när personer ständigt klagar på småsaker och befinner sig i en negativ bubbla vill jag bara fly därifrån. Det finns något positivt i alla situationer om vi kollar noga, till och med när livet testar oss gäller det att blicka framåt och lära oss av dessa erfarenheter.

Testa nya saker – livet är ett äventyr!

Något jag vill bli bättre på är att testa nya saker och utmana mig själv. Jag har alltid velat testa kampsport (visserligen tränade jag karate i yngre ålder) men nu är jag inne på boxning. 2018 vill jag också försöka resa så mycket som möjligt – det kan vara att upptäcka en ny stad i Sverige, ta flyget ner till min bror i Tyskland eller bocka av något land från min bucket list (högst upp står blå lagunen på Island, staden Petra i Jordanien och Santorini i Grekland). Jag är en spontan person men på senaste tiden har jag känt att jag fastnat i det vardagliga livet där jag tackat nej till saker och ting som krockar med mitt schema – nästa år vill jag försöka hitta tillbaka till mitt spontana jag och tacka ja till livet!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!