Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Metro Mode-praktikantens 3 nyårslöften: ”Min största prioritering ska vara mig själv”

Att sätta nyårslöften som får oss att må bra och bli peppade – utan stress och ouppnåeliga krav. Så tänker vi på Metro Mode-redaktionen när vi blickar fram mot 2018. Här delar praktikanten Malin Wasström med sig av sina tre mål inför det nya året.

Foto: Logan Nolin/Unsplash & Malin Wasström

Jag ska sätta rutinerna

Det blir lätt att jag helt faller ur allt vad rutiner heter när jag har mycket att göra. Jag går och lägger mig först in på småtimmarna, missar träning och småäter. Det har i sin tur stor påverkan på både min kropp och mitt psyke och det påverkar framförallt mitt humör. När jag har fasta rutiner känner jag mig alltid piggare och gladare, jag sover dessutom mycket bättre än annars. Rutiner kan nog i mångas öron låta tråkigt (även för mig som nu lovordar det), men för att få ut det mesta av de vakna timmarna så är det för mig A och O. Så inför nästa år ska jag se till att sätta upp en plan och hålla mig till den.

Jag ska unna mig mer

Vi kan kalla det en version av att leva i nuet eller hakuna matata om så vill. Nästa år behöver jag släppa lite på de höga kraven jag ibland har på mig själv och helt enkelt unna mig saker lite oftare. Det kan vara så lätt att låta viktiga saker ta upp all tid. Ett klassiskt scenario jag alltid fastnar i är att hela lägenheten ska vara skinande ren innan jag verkligen kan slappna av och njuta av helgen. Det värsta är att jag själv inser hur dumt det är. För vad är egentligen viktigt om inte saker som gör en glad? Det kan vara att unna mig själv kreativ tid, att hänga med en kompis en helg eller att bara få ha en bukett blommor vid sängen. Detta innebär också att jag måste stanna upp och njuta av stunden, verkligen registrera det som händer precis just då. Favoritlåtens text, energin jag får av en kram eller doften av kaffet på helgen. Det gäller att komma ihåg att min största prioritering ska vara mig själv och att jag därför är värd att unna mig saker oftare.

Jag ska växa

Ja, då är det inte på längden jag menar (det är nog rätt kört på det planet) utan kunskapsmässigt. Jag tycker att känslan av att utvecklas är bland det bästa som finns, att hela tiden röra sig framåt oavsett hur stora eller små stegen är. Nästa år vill jag bland annat få nya erfarenheter genom jobbet likväl som nya insikter på ett personligt plan. Det kan vara att lära mig en nytt sätt att arbeta eller att lära mig någonting nytt om mig själv. Oavsett vilket så kommer den stora utmaningen för mig bli att lyssna mer på min magkänsla. Jag lyssnar ofta på den då jag går in i nya situationer, men jag kommer på mig själv att ifrågasätta den ibland. Jag tror att jag genom att lyssna på min magkänsla kommer att utvecklas mer, för den guidar ju mig dit jag ska.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!