Hälsa

Närmar du dig 27? Då går du förmodligen igenom en livskris just nu

Stressar det dig att du inte vet vad du vill arbeta med eller kanske att du inte hittat någon partner att dela ditt liv med? Närmar du dig dessutom 27-årsåldern? Då låter det som att du hamnat i en mittlivskris. 

Foto: Unsplash

Det finns en hel del kriser som du kan hamna i under livets gång. 50-års krisen är kanske den som är mest omtalad och känd men tro det eller ej, du kanske befinner dig i en kris just nu. Det är nämligen så att många 27-åringar upplever en mittlivskris där de känner att de tappat kontrollen och att livet plötsligen är i luften. Enligt en studie gjord av LinkedIn visar det sig att 72% av deras medlemmar i Storbritannien upplever en kris när de är 26 år och 9 månader gamla, krisen får dem att tänka över sina jobb och livsval. Vanligast är tankarna kring om man verkligen valt ett arbete som man brinner för, hur man ska ta sig in på bostadsmarknaden och pressen att hitta en partner att dela livet med. En bidragande faktor till denna stress ser ut att bero på att vår generation vuxit upp med sociala medier och ständigt kunnat följt andras liv.

– Nu för tiden lever ungdomar mellan 20 och 30 under en intensiv stress för att få tag i en bostad, navigera i det allt mer komplexa jobblandskapet, problemen med att upprätthålla sina relationer och en förvrängd bild av andras liv genom sociala medier, säger psykologen Alex Fowke till Metro UK.

Krisen brukar pågå i ungefär 11 månader och för att ta sig igenom denna kan det vara bra att man accepterar tankarna och förstår att man fortfarande lever med en stor frihet. Du har tid för att byta jobb, flytta och hitta en partner, allt kommer att ordna upp sig!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!