Hälsa

Sofia PT-Fia Ståhl : Att ta hand om hjärnan bör vara en självklar del av hälsa!

Att vara hälsosam och nyttig förknippas ofta med svettiga träningspass, fräscha sallader och frisk luft. PT-Fia uppmanar oss att börja tänka på hjärnan som en självklar del av vår hälsa.

Foto: Metro Mode

Många pratar om vikten av att leva ett hälsosamt liv med träning och sunda val. Men något som är lätt att glömma och blir allt viktigare i vårt samhälle är hur vi behandlar vår hjärna.  Det är så sällan som den får vara i tystnad och återhämtning. Det pratas, lyssnas på musik och poddar pressas rakt in i öronen. Omgivningen tjattrar, bilar väsnas, barn skriker, ens egen röst används konstant, TV-programen brölar och samtal ska ringas.

När finns det egentligen tid för tystnad? Jag inser att jag är mer beroende av tysta stunder nu än innan. Ibland behöver jag bara stänga av och vila från stimulans. Jag är övertygad om att vi i framtiden, och redan nu, behöver räkna tystnad till en viktig del av vårt hälsoarbete. Jag menar att vi behöver våga tankarna ta sig fram utan mål, låta intrycken försvinna förbi utan att fastna och framförallt låta en själv att bara finnas till i vissa stunder.

Vi behöver vila från intryck och ljud för att må bra och orka. Vår hjärna behöver tas om hand lika noggrant som vår kropp. Veckans uppmuntran är alltså att våga stänga av. Skippa hörlurarna nästa gång du går ut. Prova att vara hemma utan att direkt sätta på TV´n och gå en promenad utan musik. Din hjärna kommer att tacka dig.

Foto: Metro Mode

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!