Hälsa

Sofia PT-Fia Ståhl: Många av oss lider av egen-mobbing och det måste få ett slut

”PT-Fia” uppmuntrar oss att skapa ett sunt och starkt försvar för elaka tankar – som ett steg i att bli snällare mot oss själv- vi trycker ständigt ner oss själva. Det kan handla om prestationsångest som föds ur tvivel eller att det du ser i spegelbilden inte duger. Kroppsdelar som du drar i eller till och med mentalt spottar på.

Foto: Metro Mode

Oavsett hur det yttrar sig så är det vanligt. Fler än vi tror gör någon form av mobbing mot den egna kroppen och personen. Det är ju så fruktansvärt tungt och onödigt. En av mina gamla PT-kunder skrev ett långt och sorgset meddelande om hur hon hatar sig själv, hur hon vill byta bort sin kropp och drunknar i sina egna elaka ord – varje dag! För att försöka hjälpa henne att hitta rätt sida drog jag ett exempel som kanske inte är så tokigt, och förhoppningsvis kan hjälpa någon mer genom att skriva det även här.

Se dina tankar i klartext. Hur många elaka ord du än har så finns det ett sunt förnuft där bakom. Dela upp tankarna i två lag, de elaka och de sunda. Nu är det upp till dig att kämpa för att hålla nollan eller göra mål på det elaka laget. Låt inte de elaka tankarna dribbla bort dig i spydigheter, fälla dig i falskhet eller skrika tvivel i ditt öra. Se till att varje elak spelare är täckt med sunt förnuft. När en elak tanke kommer – hur försvarar den sunda sidan?

Står du framför spegeln och det elaka laget nyper dig i magen, påpekar hur ful och hemsk
du är och att du inte kan ha de där byxorna för dina lår är gigantiska – låt det sunda förnuftet försvara! Dina lår är inte större idag än de var igår och igår var de ju helt okej eller till och med fina. En tanke är inte en sanning och en elak tanke behöver rätas ut och plockas ner.

Så istället för att bara släppa fram mobbingen, släppa in elaka mål och lägga dig platt – låt det sunda förnuftet gå ut på planen och fightas, kämpa och slänga ut sina logiska, snälla och sunda åsikter. Försvara!

Foto: Metro Mode

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!