Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Så gör du för att bygga upp din mentala styrka

Att den nya digitala livsstilen ställer oss inför nya utmaningar kan nog de flesta hålla med om – och för många har det digitala livet inte bara positiva effekter. Nu kan du dock få vertygen att hantera det på ett bättre och mer hälsosamt sätt genom intiativet SEE.ME.

Foto: Seeme.nu

Känner du att allt inte är helt hundra? Att det är något som skaver, trots att det inte finns något som är uppenbart fel? Att må dåligt är något som är vanligare än man kan tro, samtidigt som det inte alltid är helt enkelt att öppna upp sig och prata om det med andra. Det är något som den digitala hälsoplattformen Braive vill ändra på med kursen SEE.ME., som de tagit fram i samarbete med Gina Tricot och Chimi.

Kursen består av en rad olika steg där du får lära dig att hantera det vardagliga livet och några av de svårigheter som kan uppstå. Bland de olika delarna finns avslappningsövningar, fakta om stress och hur det funkar, vanliga tankefällor och hur du tar dig ur dem, samt skrivövningar.

I arbetet med SEE.ME har man också pratat med en rad olika profiler som delar med sig av sina erfarenheter av psykisk ohälsa. En av dem är modellen och influencern Matilda Djerf:

– Livet är så jäkla krångligt, och det är så tufft så man klarar liksom inte det själv. För min del var det att inse att bara för att jag ber om hjälp så betyder det inte att jag är svag, utan det betyder faktiskt att jag är stark, säger hon bland annat i klippet.


Själva beskriver initiativtagarna Gina Tricot, Chimi och Braive SEE.ME som en mötesplats för unga för att diskutera lösningar till utmaningar och svårigheter som är särskilt vanliga bland den yngre generationen, samt ett projekt som hjälper dig till mental styrka.

För att uppmärksamma projektet har de olika aktörerna tagit fram en solglasögon-kollektion. Du hittar alla solglasögonen här och våra favoriter här nedanför:

 

Läs också: 6 anledningar till varför din syster gör dig till en bättre människa – enligt forskning.

Solglasögon No. 1 KÖP

Solglasögon No. 1

Pris: 499 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Solglasögon No. 1 KÖP

Solglasögon No. 1

Pris: 499 kronor.

KÖP

Nästa bild
Solglasögon No. 2 KÖP

Solglasögon No. 2

Pris: 499 kronor.

KÖP

Nästa bild
Solglasögon No. 2 KÖP

Solglasögon No. 2

Pris: 499 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Solglasögon no. 3 KÖP

Solglasögon no. 3

Pris: 499 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!