Hälsa

Så här planerar du dina dagar för att få en perfekt vecka

Alla vill vi få ut så mycket som möjligt av vår tid, speciellt när det kommer till vår fritid. För att optimera tiden krävs det dock någon form av planering, något som ofta glöms bort. Här kan du läsa tipsen på hur du kan planera dagarna för att just din vecka ska bli så bra som möjligt.

Foto: Andrew Dong/Unsplash

Det här med att få ihop livet är inte alltid så lätt och ibland kan det kännas som att det enda du gör är att planera. Det är dock viktigt att hitta en plan som faktiskt fungerar i längden. Genom att planera veckan dag för dag (även om det kan låta trist) så blir det lättare att se till att få en balans mellan allt och må bättre. Var dag ska alltså få sin egen mening.

Måndag

Veckans första dag kan alltid vara lite jobbig och du känner dig segstartad eftersom du måste ställa om hjärnan efter helgen. För att komma igång ordentligt kan det därför vara bra att ge järnet. Kickstarta veckan och se till att verkligen vara effektiv. På så sätt får du undan sådant som annars skulle hänga över dig under veckan och ett stort plus är att dagen då inte känns lika lång. Efter jobbet kanske du kan belöna dig själv med din favoritmat till middag och en skön promenad.

Tisdag

Det kan nog vara så att tisdagar är veckans tråkigaste dag. Måndagen har sin känsla av nystart, på onsdagen är det lill-lördag och på torsdagen är det snart fredag. Fredagens och helgens tjusning säger nog sig självt. För att motivera dig själv under tisdagen kan det därför vara bra att se till att ha någonting riktigt roligt planerat till kvällen. Det kan vara en kvällskurs eller en middag med vänner. Tänk för en stund bort att du måste upp tidigt nästa dag (glöm bara inte bort det helt) och hitta på något kul.

Onsdag

Det är veckans lilla lördag och du befinner dig mitt i veckan, vilket brukar kännas rätt bra. Passa på att ta hand om dig själv och bara slappa. Lägg en ansiktsmask, sätt fötterna i ett fotbad och dra igång en film – det är du värd!

Torsdag

Snart fredag och sen helg, torsdagar brukar kännas rätt så enkla. Därför är det ett perfekt tillfälle att ta energin som kommer av helgpeppen och städa hemmet. För helt ärligt, vem tycker att det är kul att lägga tid på sådant på helgen? Städar du redan på torsdagen har du dessutom det nystädat redan på fredagen och det är ju hur härligt som helst! Känner du att tiden för att laga mat blir för knapp? Passa då på att handla hem take away till middag eller värm upp en matlåda från frysen.

Fredag

Fredagen är en dag för roliga och/eller mysiga aktiviteter. Gå ut och dansa eller mys i soffan, på fredagarna ska du göra precis det du känner för allra mest!

Lördag

På lördagen är det nästan obligatoriskt att starta dagen med en mysig långfrukost. Annars är lördagen en perfekt dag för både nytta och nöje. Passa på att gå igenom listan på sådant som annars aldrig hinns med och beta av åtminstone en punkt. Det är dock viktigt att hela lördagen inte går åt till att fixa med måsten utan att du även har något roligt inplanerat efter att du varit duktig.

Söndag

Dagen för vila och förberedelse. Söndagen är perfekt för att göra mindre förberedelser inför veckan, detta innebär dock inte att du får tänka en massa på jobb. Laga till exempel en extra stor middag med någon av favoriträtterna och passa på att ladda frysen med matlådor inför veckan. Utöver de mindre förberedelserna är söndagarna helt till för vila och saker som gör dig glad, allt för att ladda upp inför den kommande veckan. Vill du läsa mer om hur du på söndagen kan förbereda dig inför veckan? Kolla här.

Inspiration från Career Girl Daily

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!