Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Så skapar du hälsosamma rutiner som håller

Äta nyttigare, stressa mindre, träna mer, läsa fler böcker – det är svenskarnas vanligaste nyårslöften. Men faktum är att endast 25 procent av de som avger ett nyårslöfte håller det. Att skapa en hälsosam rutin som faktiskt varar hela året är inte lätt. Därför vill Rebecka Hedström, Product Specialist & Quality Manager på Great Earth, dela med sig av sina bästa tips till hållbara rutiner året runt. 

Foto: Great Earth/Unsplash

För många innebär ett nytt år en möjlighet att starta om och få in nya, hälsosamma vanor. Många nyårslöften blir dock kortvariga, eftersom löftet formuleras allt för svåruppnått eller för att motivationen brister. Istället för att lova sig själv något som kan vara svårt att hålla, kan det därför vara en bra idé att lägga fokus på att skapa hållbara rutiner att ha med sig under hela året.

I perioder där vi upplever mycket stress händer det lätt att vi prioriterar bort de rutiner som vi normalt har. Men det är viktigt att försöka upprätthålla sina rutiner även vid stressiga perioder eller under semestern. I genomsnitt tar det lite mer än två månader att skapa en rutin, vilket gör att det är viktigt att ha tålamod, peppa sig själv och inte ge upp.

Välj ut ett område inom den egna hälsan och fundera över vad som behöver tillföras eller exkluderas från din vardag för att uppnå en förändring!

Fem steg till hållbara rutiner

1. Tänk konkret: I stället för “Jag ska ta fler promenader”, tänk “Jag ska gå 10 000 steg om dagen”
2. Börja smått: Börja smått och hållbart, så är chansen större att du håller i rutinen
3. Fira alla vinster: Sätt milstolpar i din rutin och fira när du når dem, så behåller du motivationen!
4. Ta hjälp: Du behöver inte vara själv på resan till bättre rutiner
5. Ha tålamod: I genomsnitt tar det 66 dagar att skapa en ny rutin – håll ut! 

Magnesium - Great Earth KÖP

Magnesium - Great Earth

Pris: 139 kronor.

KÖP

Nästa bild
Coenzyme Q10 - Great Earth KÖP

Coenzyme Q10 - Great Earth

Pris: 238 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!