Hälsa

Så undviker du ångest i jul – 4 tips som kan göra skillnad

Julafton ligger runt hörnet och året går mot sitt slut. Men juletider innebär tyvärr inte bara lyckliga stunder. Är du en av dem som kan känna ångest inför högtiden? Här listar vi fyra tips som kan lindra din oro.

Foto: Pexels/Unsplash

Juletider betyder för många god mat, kärlek och umgänge – men dagarna kan för en annan betyda raka motsatsen. Vi har listat några tips att tänka på för den som lätt blir ångestfylld under ledigheten.

1. Sträva inte efter perfektion

Allt kan inte vara perfekt och det är okej. Ett måste är att sänka kraven trots att det kan kännas svårt. Blev det ingen prinskorv på julbordet eller missade någon att köpa ost till brödet? Ta det lugnt och tänk efter: vad gör det om hundra år? Se det annorlunda firandet i år som ett bra tillfälle att sänka ambitionerna – och du kommer se att det blir precis lika mysigt ändå.

2. Umgås med de du vill

För många handlar julen om att vara med sin familj, men det är viktigt att komma ihåg att du kan skapa dina egna traditioner. Kan ni inte ses i år? Eller har ni inte en bra relation annars heller? Hitta på något annat! Spendera tid med de nära och kära du älskar, oavsett om det är din vän eller din syster.

3. Logga ut från sociala medier

Får du ångest och mår dåligt över att skrolla genom flödet på Instagram? Logga ut! Att jämföra sig med andra i juletider (och egentligen året om) leder troligtvis bara till negativa tankar. Du behöver inte alltid vara uppkopplad. Lägg ifrån dig mobilen och försök vara i nuet!

4. Prioritera det du vill

Rutinerna kan komma att ändras rejält under julledigheten. Vet du redan nu att du mår bra av att träna bör du planera in tid för en löprunda eller utomhuspass! Det är viktigt att prioritera det du vill göra och mår bra av.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!