instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
halsa

Sex av tio kvinnor upplever urinläckage – så råder du bot på problemet

Av: Metro Mode

det är ett ovanligt samtalsämne. I en ny studie från svenska INTIMINA uppger hela sex av tio svenska kvinnor att de upplever urinläckage. 

Pexels

Trots att det är så många som har problem med urinläckage uppger också hälften att de aldrig pratar om besvären. En plötslig nysning, en skrattattack eller några hopp kan dock vara allt som behövs för att det ska vara svårt att hålla tätt. Istället för att prata om besvären är det många som undviker vissa sociala situationer där urinläckage skulle kunna uppstå. 

Knipövningar kan förebygga och råda bot på problemen

”Många tycker att det är pinsamt att prata om bäckenbottensproblematik, kanske för att det finns en föreställning om att det bara är äldre som drabbas av det. I själva verket kan både unga som gamla ha svårt för att hålla tätt ibland, Det som många inte vet är att man med enkla medel kan träna upp bäckenbotten och i hög grad råda bot på problemen eller förebygga besvären”, säger Elvira Eriksson, kommunikationschef på INTIMINA. 

Genom knipövningar går det enligt henne nämligen att bli av med besvären och samtidigt öka sin sexuella lust och njutning. Knipövningar är också någonting som går att göra i princip närsomhelst. I studien visade det sig också att svenska kvinnor faktiskt är duktiga på att göra sina knipövningar. Endast en av tre kvinnor i Sverige har aldrig gjort knipövningar. 

Nedan hittar du hjälpmedel för dig som vill träna upp bäckenbottenmuskulaturen.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår