Hälsa

Sophia Anderberg: “Hälsosamma kroppar kommer i olika storlekar och vikt”

Metro Modes tidigare bloggare Sophia Anderberg inspirerar oss att älska våra kroppar! Men hennes självsäkerhet och kärlek för sin kropp har inte alltid funnits där. I ett inlägg på sin blogg delar hon nu med sig av den mörka tiden i sitt liv och hur åren med ångest och tvångsträning har format henne till den hon är idag. 

Foto: Instagram @fiaanderberg 

För Metro Modes tidiagare bloggare Sophia Anderberg har resan mot ett liv där vikten inte spelar någon roll varit lång. Sophia har nämligen en bakgrund som hon har valt att kalla “den mörka tiden i mitt liv” där vardagen var fylld av ångest, tvångsträning och ett konstant fokus på kaloriappar. I ett inlägg på sin blogg berättar Sophia hur hon mådde under denna perioden. Hon skriver att hon kände en konstant längtan efter att trivas och att få må bra. Hur hon kunde stå på vågen minst tio gånger om dagen men hur hon ändå inte kände sig tillräckligt nöjd när hon äntligen nådde sin målvikt på 65 kilo.

Trots att dessa år var kämpiga för Sophia, skriver hon ändå att hon idag är tacksam för den mörka perioden i sitt liv. För hade det inte varit för den hade hon aldrig varit där hon är idag och hon hade inte lärt sig att lyckan INTE sitter i kilona på vågen eller i storleken i kläder. Hon hade inte heller lärt sig acceptera sin kropp i samband med den viktuppgång hon gjorde när hon tillfrisknade från sina ätstörningar.

Sophia menar att vi har en skev bild av vad hälsa är idag. För henne är hälsa ett samspel mellan det psykiska och fysiska välmåendet och ingenting annat. Men det finns de personer som inte delar samma definition. På sin Instagram händer det att Sophia får kommentarer om sin kropp – vilka inte alltid är positiva. Men Sophia låter inte sådana kommentarer trycka ner henne, hon ser dem snarare som en motivation. För det ger henne styrka att fortsätta inspirera och att fortsätta vara med och kämpa för att ändra samhällets synsätt på vad som är en hälsosam kropp.

På Sophias blogg kan du läsa hela hennes inspirerande inlägg. Du hittar den här.

Mest för att förtydliga, till dig som igår påstod att min kropp såg mer hälsosam ut när den var som sjukast och att det jag gör nu är att inspirera till fetma och ohälsosam livsstil! Hälsosamma kroppar kommer i alla former och storlekar! För mig är det extremt viktigt att ge kroppen motion och hälsosam mat, men det får inte bli en besatthet! Mår du dåligt psykiskt är det inte längre hälsa! PUNKT SLUT! Till dig som igår kommenterade att min kropp är ohälsosam. Man kan inte avgöra på en kropps utseende hur hälsosam den är. Du ansåg att min kropp jag hade när jag var som sjukast ser mer hälsosam ut än den jag har nu. Så fel du har. Jag svälte mig, försedde min kropp med 600 kalorier om dagen och stod ut med konstant självhat! Till dej som igår kommenterade detta! Tack! Du gav mig styrka att fortsätta! För det är sånna kommentarer om våra kroppar, sånt synsätt på våra kroppar som förstör våra barn, våra ungdomar, alla! Och det ska jag fan se till att det inte får hända! KÄRLEK! ❤ ( English) Basically, All I want to say is healthy bodies comes in all shapes and sizes! So please, stop comenting how unhealthy My Body looks and that a looked better when I was sick in My eatingdisorders! Thank you ❤ #nowrongwaytobeawoman #effyourbeautystandards #beautybeyondsize

Ett inlägg delat av sophia (@fiaanderberg)

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!