Hälsa

Sophia Anderberg om kroppsfixeringen: “Det enda jag kunde fokusera på där och då var min vikt”

Den alltid lika inspirerande bloggaren, kroppsaktivisten Sophia Anderberg öppnar upp om den långa resan ut ur kroppsfixeringen som i många år fick henne att vilka se ut som någon annan. “Att bli frisk och att välja att fortsätta vara frisk och må bra är det bästa beslutet jag någonsin tagit för mig själv!”

På bloggen frågar en läsare “hur Sophia lyckades komma dit hon är idag?” med syfte till Sophias bakgrund med kroppsfixering. Sophia sätter då ord på hur resan sett ut och visar bilder på hur hennes syn på sin kropp förändrats genom åren. “Jag orkade inte längre ständigt sträva efter att se ut som någon annan”

Sophia berättar även om vad det var som till slut fick henne att lyckas bryta det destruktiva tankemönstret som hela tiden sa åt henne att hennes kropp var fel. “Det som fick mig att ”lyckas” va nog till stora delen min enorma vilja! Jag ville leva livet, inte genom ständigt sträva efter att se ut som någon annan, jag ville leva det som jag. Jag hade bestämt mig för att helt enkelt börja leva och njuta så länge livet varar. Och sen den dagen, då jag tog upp telefonen och ringde till ÄM har jag inte sett tillbaka en enda gång. Det är helt enkelt INGET alternativ för mig att återgå till det livet jag en gång levde. Därför jobbar jag dagligen med mig själv och mitt välmående och prioriterar mitt eget mående enormt högt! Det hjälpte sen ätstörningsmottagningen mig att uppnå”

“Att bli frisk, att välja att vara frisk och må bra, är det bästa beslutet jag någonsin tagit för mig själv! Jag blir fortfarande så enormt ledsen när jag ser bilderna från 2014 på livets resa i Asien och minns hur jag inte kunde njuta. Det enda jag kunde fokusera på där och då var min vikt!

Det är inte värt det! Livet pågår och det kommer inte tillbaka! Lev det!”

 

Foto & källa: Fiiaan.metromode.se

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!